Provincie plaatst naamborden aan voetwegen

Buurt- en voetwegen spelen een belangrijke rol in de lokale mobiliteit. Fietsers en voetgangers maken er gretig gebruik van. Om deze wegen meer zichtbaar te maken in het landschap, plaatst de provincie Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten, er naamborden. Dit jaar komen er zulke borden in Diest, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Rotselaar en Ternat. ​
Op 22 februari werden er 44 borden aan 21 Ternatse voetwegen geplaatst.

 

“De beste manier om buurt- en voetwegen te behouden en te waarderen, is ze veel te gebruiken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Om het gebruik te stimuleren, plaatsen we al jaren naambordjes bij deze wegen in Vlaams-Brabant. En we gaan dit jaar hiermee verder. Voetgangers en fietsers weten via de naambordjes dat ze de weg mogen gebruiken. Bovendien trekken de bordjes de aandacht. Heel wat inwoners ontdekken zo zelfs nieuwe wegjes in hun eigen dorp”.


293 naamborden in 5 gemeenten

Dit jaar plaatst de provincie Vlaams-Brabant 293 naamborden bij buurt- en voetwegen in 5 gemeenten: Diest, Kampenhout, Kapelle-op-den-Bos, Rotselaar en Ternat.


44 naamborden voor Ternat

In Ternat is de provincie Vlaams-Brabant vorig jaar gestart met het plaatsen van naamborden langs buurt- en voetwegen. Het ging om 166 borden aan 67 wegen.

Dit jaar komen er 44 borden bij aan 21 wegen.
Het gaat om de Brusselweg (3), Meulenlos (2), Steenvoordseweg (2), Neerhalphenweg (2), Vitseroeldreef (2), Grooten Dreefweg (2), Konyneaerdeweg (2), Christienweg (2), Verkensmeersweg (2), Tweenagelbaen (2), Molenweg (2), Weurfveldweg (2), Popeliereveldweg (2), Molenstraetje (2), Zierbeekhofbaen (2), Veldbaen (2), Veldweg (2), Kerkweg (voetweg nr. 76, 2), Kantweg (2), Droogeweydeweg (2) en Kerkweg (voetweg nr. 88, 3).

De provincie en de gemeente plaatsen dit jaar 44 naamborden aan voetwegen in Ternat
De provincie en de gemeente plaatsen dit jaar 44 naamborden aan voetwegen in Ternat

"Het plaatsen van de naambordjes is de volgende stap in de uitvoering van ons Trage Wegenplan. Daarmee zetten we volop in in de herwaardering van de buurtwegen. Onze commissie erfgoed heeft de oude benamingen van de voetwegen opgezocht in de Atlas der Buurtwegen uit de 19de eeuw en nu gebruiken we deze op de bordjes", zegt Geert De Feyter, schepen in Ternat.


Meer info: www.vlaamsbrabant.be/tragewegen

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert De Feyter

Schepen, Gemeente Ternat

Patrick Vandijck

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be