Provincie plaatst 492 zonnepanelen op dak Provinciehuis

De provincie Vlaams-Brabant is begonnen met de plaatsing van 492 zonnepanelen op het dak van het Provinciehuis in Leuven. Hiermee geeft ze het goede klimaatvoorbeeld door in te zetten op hernieuwbare energie.

In het Provinciehuis van Leuven komen er 492 zonnepanelen op het dak van het laaggebouw, goed voor een vermogen van 147 kWp. Dit vermogen wordt door 5 omvormers van elk 25kVA omgezet naar laagspanning. De theoretische opbrengst bedraagt zo’n 130.000kWh.

Met de plaatsing van deze zonnepanelen gaat de provincie Vlaams-Brabant uit van een maximaal eigen verbruik van opgewekte energie en moet er alvast 7% minder elektriciteit aangekocht worden.

“We hebben de ambitie om tegen 2040 te wonen, te werken en te leven in een klimaatneutrale provincie’, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu en gebouwen. “Eén van de manieren om onze ambitie waar te maken is door in te zetten op hernieuwbare energie. Als provincie geven we het goede voorbeeld door onze eigen gebouwen te voorzien van zonnepanelen".

Contacteer ons
Bart Nevens Gedeputeerde voor gebouwen en leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant
Karen Huybrechts Dienst gebouwen, Provincie Vlaams Brabant
Bart Nevens Gedeputeerde voor gebouwen en leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant
Karen Huybrechts Dienst gebouwen, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven