Provincie lanceert ‘Bier van hier-box’ en nieuwe verrassingsbox met streekproducten

De provincie Vlaams-Brabant en de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant lanceren twee nieuwe boxen. De ‘Bier van hier’-box bevat een assortiment aan streekbieren. Daarnaast is er een nieuwe verrassingsbox met een mix van verschillende producten.

 

“Met de feestdagen hebben we voor de eerste keer de verrassingsboxen gelanceerd. Door het grote succes, hebben we besloten om op verschillende momenten telkens nieuwe boxen te lanceren. Vlaams-Brabant is de bier-provincie bij uitstek. De streekbieren zijn aan een grote enorme opmars bezig", zegt Paul Vleminckx, voorzitter vzw Streekproducten Vlaams-Brabant.

De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant heeft 55 leden die bier produceren. Meer en meer mensen willen genieten van bier en nieuwe smaken ontdekken. Daarom lanceren ze de 'Bier van hier-box', een box met 9 verschillende streekbieren.

"Het coronavirus zorgt er nog steeds voor dat we leuke manieren zoeken om elkaar te verrassen en blij te maken. Hoe leuk is het niet om iemand onverwacht blij te maken als de deurbel gaat? Men doet de deur open en ziet de postbode staan met een pakje. Met doet de box open en ontdekt een variatie van straffe producten. Deze keer met extra zoete verrassingen, een pittige smaakmaker en een pakje zwart goud", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor streekproducten. "Dat is onze nieuwe verrassingsbox".

Voor de boxen wordt er samengewerkt met maatwerkbedrijf IJsedal uit Overijse. Als modern en professioneel maatwerkbedrijf biedt zij interessante kansen aan werknemers met een arbeidsbeperking. ​ Ze pakken elke box netjes in en geven elke middag de bestelde pakketjes mee met de postbode.
De boxen zijn ook milieuvriendelijk. Ze worden lokaal geproduceerd. Het opvulmateriaal is op zetmeelbasis en is 100% biologisch afbreekbaar.

“Onze boxen zijn de ideale manier om de meest authentieke smaken van onze streek te leren kennen. Bovendien staat er met Valentijn een mooie gelegenheid voor de deur om een origineel cadeau te schenken. Verras je geliefde met een straffe box uit Vlaams-Brabant en voeg er een gepersonaliseerde boodschap aan toe”, besluiten Tom Dehaene en ​ Paul Vleminckx.

 

Meer info en bestellen: www.straffestreekbox.be

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Joke Gilles

Projectcoördinator, Streekproducten Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be