Provincie koopt laptops voor leerlingen De Wijnpers

De provincie Vlaams-Brabant kocht, met de Vlaamse toelage, 75 Chromebooks voor de leerlingen van de school De Wijnpers in Leuven. Hiermee kan de school digitaal onderwijs voor alle leerlingen uit de eerste graad garanderen.

Door de coronacrisis hebben de scholen deels of volledig moeten overschakelen op afstandsonderwijs. De aanwezigheid van ICT-materiaal is dan een vereiste. Maar het ICT-materiaal in scholen was vaak verouderd en niet alle leerlingen hebben thuis een computer met internet.

Het Vlaamse ministerie van onderwijs bood bij de start van het schooljaar een extra toelage aan voor secundaire scholen voor de aankoop van ICT-materiaal om zo de achterstand inzake digitaal onderwijs weg te werken. De bedoeling is om de komende jaren vanaf het vijfde leerjaar gefaseerd alle leerlingengeneraties toegang te geven tot een eigen ICT-toestel, meestal een laptop.

“We kochten met deze steun 75 Chromebooks, samen met een beschermingstas en muis, aan. Dit zijn laptops die speciaal ontwikkeld werden om in een schoolse omgeving flexibel ingezet te kunnen worden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor informatica.

“We hadden eerder al een 30-tal laptops aangekocht en er zitten ook nog een 100-tal in ons uitleensysteem voor leerlingen. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat alle leerlingen uit onze eerste graad digitaal mee kunnen”, zegt Lut Lambert, directrice van De Wijnpers.

“We blijven investeren in nieuw informaticamateriaal voor onze scholen”, besluit Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. “Zo willen we, zeker in deze moeilijke coronatijden, kwalitatief onderwijs garanderen voor al onze leerlingen”.

 

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Lut Lambert

Directeur De Wijnpers, Provincie Vlaams-Brabant

Jonas Dioos

Dienst informatica, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be