Provincie koopt Bomaco-site in Asse voor verdere uitbouw PIVO

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde het voorstel goed voor de aankoop van de ‘Bomaco’-site in Asse voor de prijs van 19.745.000 euro. De provincie wil hiermee de toekomstige ontwikkelingen van de opleidingen op de site mogelijk maken en zo het voortbestaan van de veiligheidsschool vrijwaren.

De Bomaco-site in Asse is een gebied van 8,26 ha groot dat in het noordwesten aansluit op de PIVO-site. Bomaco was een houtverwerkend bedrijf dat de activiteiten heeft stopgezet.
De provincie Vlaams-Brabant gaat de grond met de gebouwen kopen van de huidige eigenaar, Groep Heylen.

Het PIVO is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de site heeft stilaan haar limieten bereikt”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. Op 10 jaar tijd is het aantal opleidingsuren met zo’n 40% gestegen, van 326.897 in 2010 tot 454.949 vorig jaar.

“We verwachten dat het aantal opleidingen zal blijven toenemen en dat de verdere professionalisering van de opleidingen voor politie en brandweer gepaard zal gaan met meer praktijklessen. Vooral voor de verdere ontwikkeling van de specialisatie “rijopleidingen en verkeer” is er nood aan bijkomende ruimte en gespecialiseerde infrastructuur. Door de aankoop van de Bomaco-site kunnen we de ontwikkeling van de toekomstige opleidingen opvangen en het voortbestaan van onze veiligheidsschool garanderen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO.

Zo is het bestaande oefenterrein naast de VDAB-loods momenteel overbezet en biedt te weinig ruimte voor de nog te ontwikkelen opleidingen. Ook voor opleidingen in ondergrondse garages en voor tunnelbranden- of incidenten is er een groot ruimtegebrek dat binnen de bestaande PIVO-site niet kan worden opgevangen. Daarnaast zouden brandoefeningen met veel rookontwikkeling op termijn ook beter op een grotere afstand van de woningen georganiseerd worden.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor het PIVO, Provincie Vlaams-Brabant

Jos De Boeck

Directeur PIVO, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be