Provincie investeert in nieuwe fietspaden in Bekkevoort

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 435.125,86 euro voor de aanleg van fietspaden langs de Eugene Coolsstraat en de Berkstraat in Bekkevoort.


Op het deel van de Eugeen Coolsstraat, vanaf de Berkstraat tot op de top van de helling, is een nieuw fietspad aangelegd met een breedte van 1,75 meter. Het fietspad is uitgevoerd in asfalt. Tussen het fietspad en de rijbaan is een schrikruimte van een halve meter voorzien, inclusief boordsteen.

Op het tweede deel tussen de Oude Diestersebaan tot de N29-Provinciebaan werden eveneens verhoogd aanliggende fietspaden met een breedte van 1,75 meter in asfalt aangelegd. ​
Aan de aansluiting met de Provinciebaan is aan de noordzijde een fietssuggestiestrook in okerkleur voorzien.

De Berkstraat is een fietsstraat geworden met een rood wegdek. Twee rijbaankussens zorgen voor een snelheidsmatiging van auto’s. De smalle beschikbare ruimte in de Berkstraat zorgt ervoor dat het inhaalverbod in de fietsstraat gemakkelijker gerespecteerd wordt.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat ​ woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt.”

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be