Provincie investeert in fietspaden in Roosdaal

De provincie Vlaams-Brabant investeert 179.363,86 euro in de aanleg van fietspaden in de Ijzerenkruisstraat in Roosdaal.

 

De nieuwe fietspaden zijn aangelegd langs de Ijzerenkruisstraat in Roosdaal. Deze loopt vanaf de gemeentegrens van Liedekerke tot aan de Kerkstraat. Het traject heeft een lengte van 900 meter. Hiervoor was er wel fietsinfrastructuur aanwezig, maar deze voldeed niet aan de normen.

De nieuwe fietspaden zijn aanliggende, verhoogde enkelrichtingsfietspaden van 1,75 meter breed. Ze zijn uitgevoerd in grijs asfalt. ​
Ter hoogte van huisnummers 5 en 6 is er een wegversmalling om de schuwafstand ten opzichte van de gevels te bewaren. Hier heeft het fietspad een breedte van 1,50 meter.

De aanleg van deze fietspaden kadert in een breder project waarbij weg- en rioleringswerken werden uitgevoerd in de Stampmolenstraat, Ijzerenkruisstraat, Bosweide en Populierenstraat in Roosdaal en de Zilverberkenlaan in Liedekerke.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat ​ woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt.”

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

 

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be