Provincie investeert in fietspaden in Holsbeek

De provincie Vlaams-Brabant investeert 156.646,60 euro in de aanleg van fietspaden langs Hooghuis, Hertstraat en Geestmolenstraat in Holsbeek.

Het project situeert zich tussen de dorpskernen van Nieuwrode, Sint-Pieters-Rode en Kortrijk-Dutsel. De huidige fietspaden maken er het fietsen niet comfortabel en worden bijgevolg vernieuwd.

Kaart met ligging van de fietspaden.
Kaart met ligging van de fietspaden.

De nieuwe fietspaden worden aangelegd in een 2-sporenweg uit beton. De twee betonstroken hebben een breedte van 1,08 meter. Tussen de twee betonstroken is er een middenstrook van 0,84 meter met betongrastegels. ​
Dit maakt de wegverharding deels waterdoorlatend en zorgt ervoor dat de middenstrook tijdens natte periodes ook stabiel blijft. ​
De kruispunten worden volledig in beton verhard om een veilige kruising voor fietsers mogelijk te maken.

Het volledige traject heeft een lengte van 2.150 meter.

De route is voorbehouden voor fietsers, voetgangers en traag verkeer zoals landbouwvoertuigen. Ander verkeer wordt geweerd met tractorsluizen.

De werken starten volgende week en worden vermoedelijk afgerond in de zomer van 2024. ​

 

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Recreatief Fietsroutenetwerk.”
​ ​
Het Bovenlokaal Recreatief Fietsroutenetwerk is een gemeente-overschrijdend netwerk dat toeristische interessante attractiepolen met elkaar verbindt.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be