Provincie investeert in fietspaden in Boutersem

De provincie Vlaams-Brabant investeert 269.307,36 euro in de aanleg van fietspaden langs de Kerkomsesteenweg in Boutersem.

De nieuwe fietspaden langs de Kerkomsesteenweg in Boutersem starten vanaf het kruispunt met Malendries en lopen tot aan de gemeentegrens met Lubbeek. Het traject heeft een lengte van ongeveer 800 meter. ​

Langs de Kerkomsesteenweg in Boutersem werden fietspaden aangelegd.
Langs de Kerkomsesteenweg in Boutersem werden fietspaden aangelegd.

“Vóór de aanleg was er geen fietsinfrastructuur langs de Kerkomsesteenweg. De nieuwe fietspaden zijn dus een belangrijke stap in het verbeteren van de verkeersveiligheid en het stimuleren van duurzaam vervoer in de regio”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Er zijn aanliggend verhoogde fietspaden van 1,75 meter aangelegd. De rijbaan is versmald tot 5,4 meter. Ter hoogte van huisnummer 332 gaan de fietspaden over in vrijliggende fietspaden met een tussenruimte van 1 meter met de rijbaan. De rijbaan behoudt hier wel zijn oorspronkelijke breedte. ​
De fietspaden zijn in rode uitgewassen beton aangelegd. ​
Op het kruispunt met Malendries en de Kumtichsestraat zijn verhoogde fietspaden niet mogelijk en werden er fietssuggestiestroken voorzien. Richting Tiensesteenweg gaan de fietssuggestiestroken weer over naar een verhoogd aanliggend fietspad.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat woonkernen, scholen en bedrijventerreinen met elkaar verbindt.”

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het Bovenlokaal Functioneel Fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be