Provincie investeert in fietspaden in Boutersem

De provincie Vlaams-Brabant investeert 451.948,93 euro in de aanleg van fietspaden langs de Willebringsestraat in Boutersem.

De nieuwe fietsinfrastructuur langs de Willebringsestraat werd afgewerkt in december 2022. ​
Langs de Willebringsestraat tussen de Meldertsestraat en de dorpskom Willebringen werden vrijliggende enkelrichtingsfietspaden in grijze betonverharding van 1,75 meter breed aangelegd. ​

En langs de Willebringsestraat tussen de Torenhofstraat en de gemeentegrens in Boutersem kwam een vrijliggend enkelzijdig dubbbelrichtingsfietspad van 2,5 meter breed.

Waar de bebouwing het niet toeliet om afzonderlijke fietspaden aan te leggen, werd er gekozen om fietssuggestiestroken aan te leggen in de vorm van fietslogo’s en wegmarkeringen met pijlen in beide rijrichtingen. ​
Ter hoogte van de overgangen naar de dorpskom van Willebringen werd telkens een poorteffect gecreëerd.

 

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Recreatief en Functioneel Fietsroutenetwerk.”
​ ​
Het Bovenlokaal Recreatief Fietsroutenetwerk is een gemeente-overschrijdend netwerk dat toeristische interessante attractiepolen met elkaar verbindt. Het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk verbindt woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar.

 

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor de fietspaden langs de Willebringsestraat tussen de Torenhofstraat en de gemeentegrens in Boutersem komen uit het Fietsfonds. ​
Fietsinfrastructuur op het Bovenlokaal Functioneel Fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be