Provincie investeert in fietspad in Aarschot

De provincie Vlaams-Brabant investeert 622.268,75 euro in de aanleg van een nieuw fietspad langs de Betekomsesteenweg in Aarschot.

“De Betekomsesteenweg is een belangrijke schakel in het  woon-schoolverkeer en het woon-werkverkeer van en naar de binnenstad van Aarschot”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Deze
 route maakt deel uit van het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk en de aanleg kan daarom rekenen op subsidies uit het Fietsfonds”. 

Het project heeft een lengte van zo’n 800 meter en krijgt vrijliggende betonnen fietspaden van 1,75 meter met haagbeplanting. Zo kunnen de fietsers zich veilig verplaatsen langsheen de Betekomsesteenweg, die ook functioneert als industrieontsluitingsweg.

De fietspaden sluiten aan de westelijke zijde aan met de R25 Ter Heidelaan, waar zich een fietsoversteek bevindt. Aan de oostelijke zijde takken ze aan op de Nijverheidslaan. 

De provincie Vlaams-Brabant heeft  311.134,37 euro uitbetaald als eerste schijf voor de werken aan de fietspaden op de Betekomsesteenweg in Aarschot. Na de realisatie van de fietspaden wordt het saldo van de subsidie uitbetaald, wat de totale investering op ruim 622.000 euro zal brengen. 
 

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Sofie Pues

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be