Provincie investeert in fietsenstalling van VBS Kinderberg in Bierbeek

De provincie Vlaams-Brabant vereffende het saldo van 23.939,20 euro voor de herinrichting van de schoolomgeving van de vrije basisschool (VBS) ‘De Kinderberg’ in Bierbeek. De school liet hiermee een nieuwe fietsenstalling bouwen.

VBS ‘De Kinderberg in de Bergstraat, liet met de hulp van de gemeente Bierbeek en de financiële steun van de provincie Vlaams-Brabant, een nieuwe fietsenstalling voor leerlingen, leerkrachten en ouders aanleggen. De fietsenstalling telt 40 overdekte plaatsen en 18 niet overdekte en heeft een uitgang aan de straatkant. Hiervoor moesten de parkeerplaatsen verplaatst worden en de stoep verbreed.

De nieuwe fietsenstalling van VBS Kinderberg in de Bergstraat in Bierbeek
De nieuwe fietsenstalling van VBS Kinderberg in de Bergstraat in Bierbeek

“We zullen op korte termijn ook nog extra fietsstalling voor de ouders installeren en de onmiddellijke omgeving anders inrichten, alsook het wegdek vernieuwen in het gedeelte van de fietsstraat. De stoep in het andere deel is al heraangelegd”, zegt Cil Cuypers, schepen van Bierbeek.

“Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in ons beleid”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen meer kinderen aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. Daarom investeren we in de nodige fietsinfrastructuur, zoals bijvoorbeeld de fietsenstalling van De Kinderberg.”

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Cil Cuypers

Schepen, Gemeente Bierbeek

Griet Tistaert

VBS De Kinderberg

Monica Muylaert

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be