Provincie heet WK wielrennen welkom

De provincie Vlaams-Brabant heet het WK wielrennen welkom. Ze laat een street art plaatsen op het parcours in Keerbergen, waar de wielrenners Vlaams-Brabant binnenrijden. Tijdens het WK is het Provinciehuis de uitvalsbasis voor alle WK-vrijwilligers. De effecten van het WK voor het toerisme in Vlaams-Brabant laten zich nu al voelen. Er zijn meer wielerliefhebbers en die spenderen geld aan horeca.

 

Street art zet wielrenners in de kijker

Het street art collectief PUNCHEUR ging, in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant, aan de slag op de hellingen van de Flandrienlus, maar ook in Keerbergen, waar het WK-peloton Vlaams-Brabant zal binnenrijden.

Op de muur van de S-Bocht in Overijse creëerde PUNCHEUR een ‘wall of fame’ voor de 100ste verjaardag van het WK. Aan de voet van de Moskesstraat in Overijse maakten ze een selectie van bekende wereldkampioenen. En op de Smeysberg in Huldenberg wordt Team Belgium aangemoedigd.

Naast deze WK-hellingen in de Druivenstreek ging PUNCHEUR ook in Keerbergen aan de slag. Daar zal het peloton tijdens het WK Vlaams-Brabant binnenrijden. PUNCHEUR schilderde er de grootste renner aller tijden, geboren en getogen in Vlaams-Brabant: Eddy Merckx.

“We zijn blij dat dit kunstwerk van Eddy Merckx de renners en bezoekers welkom heet in onze provincie. Heel wat streekgenoten dragen ‘de koers’ een warm hart toe en verwelkomen dit unieke wielerfeest met plezier in hun eigenste provincie”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

PUNCHEUR maakte een street art over Eddy Merckx in Keerbergen, op de plaats waar het peloton van het WK Wielrijden de provincie Vlaams-Brabant zal binnenrijden
PUNCHEUR maakte een street art over Eddy Merckx in Keerbergen, op de plaats waar het peloton van het WK Wielrijden de provincie Vlaams-Brabant zal binnenrijden


Provinciehuis draaischijf van WK in regio Leuven

Tijdens het WK wordt het Provinciehuis de Vrijwilligershub. Daar komen alle vrijwilligers, toch zo'n 2.000 per dag, die in en om Leuven worden ingezet, voor en na hun shift langs om zich te registreren en krijgen er alle informatie om hun opdracht uit te voeren.

 

WK Wielrennen bevordert toerisme in Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant trok de voorbije maand heel wat extra wielerliefhebbers die het WK-parcours kwamen verkennen.
“Vooral onze hellingen zijn in trek. Zo trekt de Smeysberg gemiddeld meer dan 700 fietsers per dag, met topdagen tot 2.800 fietsers”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Ook de horeca op en langs het traject profiteren mee. Heel wat wielerliefhebbers die de voorbije maanden het WK-parcours kwamen verkennen, maakten ook gebruik van de plaatselijke horeca. ​
“Ze komen hun bidons vullen of blijven iets drinken. De evenementen rond het WK zorgen dan weer voor extra naamsbekendheid van onze zaak, wat goed is op langere termijn”, zeggen Dirk en Ingrid Jena–De Wilde, uitbaters van herberg ‘t Klein Verzet, aan de voet van de Moskesstraat in Overijse.

De logies op en langs het parcours zijn bijna allemaal volgeboekt. ​
Bij B&B Barons House in Neerijse logeert een Amerikaans sponsorteam dat al een jaar op voorhand had geboekt. ​
“We hebben de laatste maanden nog veel telefoon gekregen, maar we zijn volgeboekt. Voor de dagtoeristen hebben we samen met de brasserie een evenement opgezet waarbij de wielerliefhebbers alles op groot scherm kunnen volgen”, zeggen Svenja Fillet en Olaf Lenaerts, de uitbaters van Barons House.
“Voor de Leuvense hotels is dit een topperiode, met veel overnachtingen aan een hogere gemiddelde kamerprijs. Dit is een welgekomen boost na een moeilijkere periode. De doortocht van het WK heeft Leuven internationaal op de kaart gezet, wat goed is voor het imago op langere termijn”, besluit Heidi Jeurissen van Park Inn Leuven en woordvoerster van de Leuvense hotelvereniging.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be