Provincie geeft vergunning voor vlonderpaden in De Drie Beken in Diest

De provincie Vlaams-Brabant keurde een omgevingsvergunning goed voor het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Het project omvat de aanleg en vernieuwing van vlonderpaden en bruggen in het natuurgebied De Drie Beken in Diest. Deze ecologische infrastructuur zorgt ervoor dat het natuurlijke landschap in deze overstromingsgevoelige zone toegankelijk en beschermd blijft.

 

Duurzame toegankelijkheid in De Drie Beken

ANB wil twee bruggen aanleggen over de Kleinebeek, één brug over de Middelbeek en de brug over de Grotebeek vernieuwen. De vernieuwing en aanleg van vlonderpaden zullen ervoor zorgen dat wandelaars ook tijdens natte periodes het gebied kunnen betreden zonder de kwetsbare natuur te schaden. De werkzaamheden zijn zorgvuldig gepland om de impact op het natuurgebied tot een minimum te beperken en bevorderen de biodiversiteit.

"Deze goedkeuring markeert een belangrijke stap voorwaarts in ons streven naar een duurzaam beheer van onze natuurlijke hulpbronnen en de toegankelijkheid van onze prachtige natuurgebieden. Met deze projecten tonen we onze toewijding aan zowel milieubescherming als recreatief genot, terwijl we tegelijkertijd de natuurlijke habitat beschermen," zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor waterlopen en leefmilieu.

 

Toekomstige plannen voor Middel- en Kleinebeek

Voor enkele werken aan de Middelbeek en Kleinebeek is nog een aparte machtiging nodig, die zal worden aangevraagd bij de Watering van de Acht Beken. De provincie Vlaams-Brabant zet zich in om deze procedures snel af te ronden zodat de werkzaamheden volgens planning kunnen starten.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be