Provincie geeft gunstig advies voor Broeklin in Machelen

De provincie Vlaams-Brabant geeft een gunstig advies voor het gewijzigde Broeklin-project in het kader van het lopende openbaar onderzoek. Ze vindt dat de wijzigingen het economisch weefsel en de duurzame mobiliteit in de zone ten goede komen.

Uplace NV diende op 22 september 2020 een omgevingsvergunningsaanvraag in voor het Broeklin-project. Met dit project wil het bedrijf een duurzame werkwinkelwijk met maakwinkels, recreatie, kmo en een bedrijventerrein, kantoren, parking, park en fiets -en wandelpaden realiseren op de Broek-site in Machelen.

Na een eerste openbaar onderzoek, in het najaar van 2020, moest Uplace het Broeklin-project, ook op basis van het provinciaal advies van 29 oktober 2020, op een aantal punten wijzigen. Momenteel loopt er een nieuw openbaar onderzoek naar het gewijzigde project.

“We gaan akkoord met de inhoud van het aangepaste voorstel van de omgevingsvergunnings-aanvraag”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “Het bedrijf heeft de gevraagde wijzigingen in verband met de complementariteit met het kernwinkelgebied van Vilvoorde en Machelen en duurzame mobiliteit uitgevoerd”.

Concreet gaat het om een verduidelijking en verstrenging van het maakwinkelconcept, een vermindering van het aantal parkeerplaatsen voor wagens en een monitoringsplan voor het parkeren, een verhoging van het aantal fietsenstallingen en een shuttleverbinding met het station van Vilvoorde.

Het Broeklin-project is een belangrijke schakel in het Strategisch Project ‘Reconversie Vilvoorde-Machelen’.

“Met dit project willen we, samen met de stad Vilvoorde, de gemeente Machelen en POM Vlaams-Brabant, dit reconversiegebied omvormen tot een nieuwe stedelijke hefboomplek die hoog inzet op duurzaamheid, een menging van functies, een kwalitatief openbaar domein, een klimaatrobuust netwerk van groen en water, en op een duurzame ontsluiting”, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Van Loon

Coördinator, Strategisch Project Walden

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be