Provincie gaat voor acht e-mobipunten in regio Leuven

De provincie Vlaams-Brabant wil werk maken van de uitbreiding van de voorziene mobipunten in Geetbets, Herent, Huldenberg, Landen, Linter, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw naar e-mobipunten. Naast een centraal punt voor autodelen, openbaar vervoer of collectief vervoer en fietsinfrastructuur komen er ook voorzieningen voor het delen van elektrische fietsen en auto’s.

“Een half jaar geleden hebben we het project ‘Maak een mobiPunt!’ opgestart met de bedoeling om tegen 2021 een mobipunt te realiseren in Geetbets, Herent, Huldenberg, Landen, Linter, Rotselaar, Tienen en Zoutleeuw”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. “Vandaag verhogen we de ambitie van dit project naar een uitbreiding met elektrische mobiliteitsdiensten. Heel concreet gaat het om infrastructuur voor het delen van elektrische wagens en fietsen, zoals laadpalen. Hiervoor vragen we aan de Vlaamse regering een bedrag van 100.000 euro”.

Een mobipunt is een publieke plek waar een divers en op elkaar afgestemd mobiliteitsaanbod wordt aangeboden, met bijvoorbeeld autodelen, openbaar vervoer of collectief vervoer en fietsinfrastructuur. Daarnaast worden er ook enkele andere diensten voorzien zodat de mobipunten een kwalitatief alternatief kunnen bieden voor het bezit van een private auto.

“Het doel hiervan ligt voor de hand: meehelpen aan een meer leefbare, gezondere en aangenamere regio’, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “In de regio Leuven is het mobiliteitsvraagstuk immers een grote uitdaging. Door ook in te zetten op elektrische fietsen en voertuigen, die gedeeld worden op buurtniveau, wil de provincie het beoogde effect nog versterken”.

Het project krijgt de steun van Vlaams departement Omgeving, Interleuven en Mobipunt vzw.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Linde Smits

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be