Provincie gaat Molenbeek openleggen in domein van Huizingen

Meer waterbuffering en nieuwe vormen van waterrecreatie mogelijk

De provincie Vlaams-Brabant geeft Studiebureau Omgeving de opdracht om de mogelijkheden van een opengelegde Molenbeek in het Provinciedomein van Huizingen te bestuderen. Door het openleggen creëert men de nodige buffercapaciteit bij wateroverlast en mogelijkheden om aan waterrecreatie te doen.


De provincie Vlaams-Brabant wil de ingebuisde Molenbeek in de benedenzone van het domein in Huizingen open leggen.

"Op die manier zal de buffercapaciteit van deze beek vertienvoudigen en komt er meer ruimte voor het water. Deze openlegging draagt bij aan structurele oplossingen voor de overstromingsproblematiek in de regio. Daarnaast zal het water ook ter plaatse kunnen vastgehouden worden, wat dan weer bijdraagt aan de droogteproblematiek en waterschaarste", zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor waterlopen.

Op sommige plaatsen stroomt de Molenbeek reeds in open lucht door het domein.
Op sommige plaatsen stroomt de Molenbeek reeds in open lucht door het domein.

“Aan de opengelegde waterloop zal ook een waterspeellandschap ontwikkeld worden waar natuurlijk spelen voorop staat”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Een aantal attracties zullen door deze werken een andere plaats krijgen in ons domein”.

Op andere plaatsen in het domein, zoals op de dolomietenweg, gaat de Molenbeek open gelegd worden.
Op andere plaatsen in het domein, zoals op de dolomietenweg, gaat de Molenbeek open gelegd worden.

De opdracht werd toegewezen aan Studiebureau Omgeving. Dit bureau heeft een uitgebreide staat van dienst in het ontwerpen van aangename en natuurlijke publieke ruimtes en heeft ook expertise in het aanleggen van waterspeelzones.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

 

Mien Volders

Recreatie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be