Provincie gaat circulaire economie stimuleren via netwerk van ondernemers

De provincie Vlaams-Brabant start een project waarmee ze ondernemers, die circulaire activiteiten ontwikkelen, samenbrengt in een netwerk. Ze krijgt voor de opstart van dit Smart Loops-project 15.000 euro subsidies via het Europese ESF-fonds.

 

Meer en meer zijn er gevestigde ondernemers, startups en sociale economiebedrijven die circulaire economie-activiteiten opzetten.

Circulaire economie heeft een potentieel van 30.000 jobs extra jobs tegen 2030 voor Vlaanderen, met een groot aandeel van jobs voor laag- en middengeschoolde werknemers. Het is dus een toekomstgerichte sector waarin ook de sociale economie verder kan groeien.

@ Ontketen
@ Ontketen

De provincie Vlaams-Brabant gaat deze bedrijven uit de reguliere en sociale economie en lokale besturen samenbrengen in een breed netwerk, Smart Loops. Op die manier versterken ze elkaar in hun zoektocht naar duurzame activiteiten en komt het circulair ondernemen beter op gang.

“Door in te zetten op innovatie en ondernemerschap en de circulaire economie kansen te bieden slaan we twee vliegen in één klap”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Het is goed voor het klimaat en door mensen te werk te stellen met een afstand tot de arbeidsmarkt realiseren we ook sociale doelstellingen”.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Mieke Frans

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be