Provincie en VDAB openen hoogtechnologisch expertisecentrum voor rijopleidingen in PIVO

Samen leren voor veilig verkeer

Vandaag opent het expertisecentrum rijopleidingen en verkeer van de provincie Vlaams-Brabant en de VDAB op de PIVO-site in Asse officieel zijn deuren.

VDAB en PIVO werken samen  aan meer verkeersveiligheidsopleidingen voor toekomstige beroepschauffeurs, hulp- en controlediensten en openbare besturen.  
In dit kader bouwden ze een loods op de PIVO-site om tot een kwaliteitsvol simulatie- en trainingscentrum voor rijopleidingen en verkeer, dat uitgerust is met hoogtechnologische middelen.

In het expertisecentrum bevinden zich onder meer rijsimulatoren met een controletoren, een uitkijkpost met zicht op het manoeuvre-terrein voor het behalen van een rijbewijs  of rijvaardigheidsmanoeuvres en uitgeruste leslokalen met didactisch demo- en oefenmateriaal.

De VDAB centraliseert er zijn rijopleidingen en -simulatoren. Gespecialiseerde lesgevers zullen er een rijopleiding geven aan de klanten van de VDAB en cursisten van de Vlaams-Brabantse politie-, brandweer-, en Dringende Geneeskundige Hulpschool en andere openbare diensten.

‘Om efficiënt aan de hoge vraag naar goed opgeleide chauffeurs te voldoen moeten we expertise bijeen brengen. Hiervoor hebben we sterke partnerschappen nodig zoals we met PIVO vandaag realiseren. Door infrastructuur te delen en digitale leermethodieken in te zetten kunnen we sneller inspelen op de vraag van de sector. Met onder andere de simulatoren zijn we in staat om de cursisten te leren rijden in bijzondere omstandigheden. Zo bereiden we ze maximaal voor op reële situaties’, zegt Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB.

‘Dankzij deze samenwerking kan het PIVO zich verder specialiseren in rijopleidingen en verkeer in ruime zin’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. ‘’Niet onlogisch, want onze provincie, gelegen in het centrum van ons land, heeft een dicht wegennet en druk verkeer’.

De provincie Vlaams-Brabant en de VDAB investeerden hierin samen meer dan een miljoen euro. 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor PIVO, Provincie Vlaams Brabant

Marijke Degryse

PIVO-Opleidingsdirecteur Bestuursschool, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be