Provincie en gemeente slaan handen in elkaar voor verbetering bedrijvenzone Zaventem-Zuid

De provincie Vlaams-Brabant en de gemeente Zaventem sloten een samenwerkingsovereenkomst af voor de verbetering van de bedrijvenzone Zaventem-Zuid, gelegen aan de E40.

De bedrijvenzone Zaventem-Zuid, vooral gekend door de aanwezigheid van de Ikea, maar ook bedrijven zoals Asco, Toyota en Pfizer, groeide doorheen de jaren op een eerder organische manier.
Bij het tot stand komen van het bedrijventerrein werd onvoldoende aandacht besteed aan een kwalitatieve inrichting van het terrein en de multimodale ontsluiting ervan. Hierdoor is het bedrijventerrein, ondanks de nabijheid van de treinhaltes Zaventem en Nossegem en de bushaltes in en aan de rand van de bedrijvenzone,  in hoofdzaak gericht op auto- en vrachtverkeer.

‘Op stedenbouwkundig vlak werden de basisprincipes toegepast zonder vaak te zoeken naar de nodige kwaliteit en een optimaal ruimtegebruik’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ‘We willen nu, samen met de gemeente Zaventem, een kwalitatief ruimtelijk kader uitwerken voor de verdere ontwikkeling van deze bedrijvenzone. Begin 2018 start hiervoor een studie’.

Voor de studie is er een subsidie van 96.500 euro van het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen. Daarnaast dragen de gemeente Zaventem en de provincie Vlaams-Brabant elk 50.000 euro bij. 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning

Els Van Loon

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be