Provincie doet mee met Warmste Week

De Warmste Koers met Sven Nys op 21 december

De provincie Vlaams-Brabant doet mee met de Warmste Week van Studio Brussel. Zo organiseren Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeente Tremelo van 21 tot 23 december de ‘Warmste Koers’ in het  Sven Nys Cycling Center in Baal. Het provinciedomein van Kessel-Lo verkoopt een houtsculptuur en de PIVO-site in Asse is het decor voor de Fire for Life.

Op 21 december om 11 uur springen de Vlaams-Brabantse gedeputeerden, de burgemeester en schepenen van Tremelo, samen met Sven Nys en Goedele Liekens, zelf op de fiets om deze warme actie een extra duw in de rug te geven.

Warmste Koers met Sven Nys en Goedele Liekens

Tijdens de Warmste Koers in het Sven Nys Cycling Center kan men drie dagen lang van 11 tot 21 uur op de rollen komen fietsen voor het goede doel. De opbrengsten van de actie gaan integraal naar Join2Bike, een Leuvense vzw die zich inzet om mensen met en zonder beperking op de fiets te krijgen.

Op 21 december springen de Vlaams-Brabantse gedeputeerden, de burgemeester en schepenen van Tremelo, samen met Goedele Liekens, zelf op de fiets om deze warme actie een extra duw in de rug te geven.
Om 11 uur wordt er een toelichting bij deze actie gegeven, gevolgd door het fietsmoment en een drink.

Adres: Sven Nys Cycling Center,  Balenbergstraatje 11 in Baal (Tremelo)

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/dewarmstekoers
 

Veiling houtsculptuur in Kessel-Lo

Het provinciedomein van Kessel-Lo doet mee aan De Warmste Week en veilt een zelfgemaakt houten beeld. De veiling loopt nog tot 20 december en de opbrengst gaat naar Make-A-Wish Belgium-Vlaanderen.

Meer info: www.facebook.com/ProvinciedomeinKessello

 

Fire For Life in PIVO op 23 december

Het PIVO in Asse is één van de drie locaties in Vlaanderen waar de brandweermannen samen komen voor hun actie Fire For Life. Op zaterdag 23 december, tussen 12 en 14 uur, komen zo’n 400 brandweerlui samen in het PIVO. Om 14 uur vertrekken ze per bus naar de Studio Brussel-fuif in het Provinciaal Domein van Wachtebeke.

Bert De Wit

Gemeente Tremelo, schepen voor toerisme

Gustaaf Cools

PIVO-Brandweerschool-opleidingsdirecteur, Provincie Vlaams Brabant

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Kabinet Swinnen,Provincie Vlaams Brabant

Nadia Gijsemans

Persverantwoordelijke gemeente Tremelo, Tremelo Gemeente

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo-domeinbeheerder, Provincie Vlaams Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor PIVO

Vital Geeraerts

Persmedewerker Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor provinciedomeinen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be