Provincie deelt mee hygiënepakketten uit voor zorgeloos zomerkamp

De provincie Vlaams-Brabant deelt deze week hygiënepakketten voor het jeugdwerk uit in haar uitleenposten van Asse en Bekkevoort.

De Ambrassade deelt in heel Vlaanderen hygiënepakketten, gesponsord door Colruyt en met de steun van de Vlaamse overheid, uit aan het jeugdwerk.
Zo’n hygiënepakket bestaat uit is een materiaalkit bestaande uit mondmaskers, allesreiniger en handgel, en is bedoeld voor één bubbel van 50 personen voor 10 dagen.

“De bedoeling van deze hygiënepakketten is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en jongeren en jeugdwerkers een zorgeloos zomerkamp te bezorgen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de uitleendienst. “We steunen dit schitterend initiatief door 2.100 tal pakketten te verspreiden via onze uitleendienst”.

Een twintigtal vrijwilligers staan in de week van 23 tot en met 26 juni de medewerkers van de provinciale uitleenposten in Asse en Bekkevoort bij de hygiënepakketten te verdelen, 1.300 in Asse en 800 in Bekkevoort, aan jeugdverenigingen, jeugdverblijven, speelpleinwerkingen en andere jeugdwerkinitiatieven.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor uitleendienst, Provincie Vlaams-Brabant

Tim Jonckers

Uitleendienst, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be