Provincie blijft investeren in activiteiten met Brabantse trekpaarden

Organisatoren van activiteiten met Brabantse trekpaarden krijgen van de provincie Vlaams-Brabant een premie. Hiermee wil ze het functioneel en recreatief gebruik van deze paarden aanmoedigen. Steeds meer organisatoren maken hiervan gebruik. Dit jaar kregen zo’n 30 activiteiten een financiële ondersteuning.

“De activiteitenpremie voor publieksgerichte activiteiten met het Brabants trekpaard gaat zijn vijfde levensjaar in”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid. “Het aantal aanvragen steeg elk jaar opnieuw. Dit bewijst dat de trekpaardensector groeit én bloeit. We willen deze positieve evolutie verderzetten en lanceren opnieuw een subsidieoproep”.

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde dit jaar zo’n 30 activiteiten. Maar het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat heel wat van deze activiteiten uiteindelijk niet konden plaats vinden. ​
Daarom besliste de provincie dat de uitgekeerde subsidie kon meegenomen worden naar de activiteit die georganiseerd zou worden in 2021.

Vier soorten activiteiten komen in aanmerking voor de subsidie: stoeten, jaarmarkten, vormingen of publieksevenementen. ​

Meer info over et reglement en aanvraagformulier: www.brabantstrekpaard.be

 

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Hans Croon

Cel evenementen - Brabants trekpaard, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be