Provinciale steun voor groen skatepark in Grimbergen

De provincie geeft een subsidie van 15.000 euro voor de inrichting van een nieuw skatepark op het recreatiedomein Piereman in Grimbergen.

 

Hoe groener de speelomgeving, hoe beter

Dankzij de steun van de provincie maakt Grimbergen van haar skatepark in Piereman veel meer dan een blok gietbeton. “Het wordt een natuurlijke, groene en avontuurlijke plek waar jongeren zich thuis voelen en amuseren. Natuur zorgt voor betere lucht, verkoeling in de zomer en bovendien gaat ze de klimaatopwarming tegen. Jongeren moeten kunnen opgroeien in groene, gezonde omgeving, daarom zijn dit soort projecten heel belangrijk,” legt Tie Roefs, de bevoegde gedeputeerde, uit.

Het is ook erg belangrijk dat jongeren meebeslissen over deze thema’s. In Grimbergen richtte een ervaren skater een werkgroep op waar alle skaters van de buurt hun mening konden laten horen. Zij gaven dan advies over bijvoorbeeld het materiaal en toestellen en kozen mee de nieuwe locatie. De skaters spraken ook met de aannemer over het ontwerp van het park en stelden aanpassingen voor. 

 

Aarschot en Ternat krijgen herkansing

Aarschot en Ternat vroegen ook voor een subsidie van de provincie voor een groene speelruimte. Die plannen waren nog onvoldoende rijp, volgens het provinciebestuur. Er was bijvoorbeeld te weinig aandacht voor de natuur, of de jongeren van de buurt kregen niet genoeg inspraak. Als ze met de opmerkingen van de provincie aan de slag gaan, kunnen ze in het najaar een nieuwe aanvraag indienen.

Tie Roefs

Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant

Kristin De Ceuster

Dienst Leefmilieu, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be