Provinciale ontleningen stijgen met 4%

Uitleendienst zet in op digitalisering

2018 was voor de provinciale uitleendienst een succes. In de drie uitleenposten, Asse, Bekkevoort en Leuven, werden in totaal 5.636 ontleningen gedaan. Dat is een stijging met 4% ten opzichte van 2017. De grootste stijging, met 11%, werd genoteerd in de uitleenpost  van Bekkevoort.
De uitleendienst van de provincie Vlaams-Brabant gaat nog meer inzetten op de digitalisering met nieuwe, klantvriendelijke ontleensoftware.

Ontleningen stijgen met 4%

“Onze uitleendienst heeft een succesvol jaar achter de rug”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de uitleendienst. “Het totaal aantal ontleningen bedroeg 5.636. Dat zijn er 224 meer dan in 2017, goed voor een stijging van 4%. Deze service is bijvoorbeeld belangrijk voor het jeugdwerk en het sociaal-culturele leven in onze provincie”.

De stijging van het aantal ontleningen is het grootst in de uitleenpost van Bekkevoort, van 1.435 naar 1.598 ontleningen, of een stijging van 11%.

Het aantal ontleningen in het Provinciehuis in Leuven kende wel een lichte daling van 1,5%, van 2.358 ontleningen naar 2.322. In het PIVO in Asse steeg het aantal ontleningen met 6% van, van 1.619 naar 1.716.
 

Provincie zet in op klantvriendelijke ontleensoftware

De uitleendienst zorgt ervoor dat verenigingen, scholen, instellingen en gemeenten beroep kunnen doen op goed onderhouden materiaal.
Zo is er in elke post bijvoorbeeld een specifiek aanbod beschikbaar van materialen die evenementen veiliger kunnen maken, zoals communicatiemateriaal, AED-toestellen en toegankelijkheidsmateriaal.

De uitleendienst zette vorig jaar verder in op het gebruik van duurzaam materiaal, onder meer door een belangrijk deel van de spots te vervangen door een led-alternatief.

“Om in de toekomst nog meer klantvriendelijk te kunnen werken, gaan we nieuwe ontleensoftware aankopen”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “Deze software zal de gebruikers toelaten om de stock te raadplegen, de status van hun bestellingen op te volgen, alle documenten digitaal ter beschikking te hebben, zelf aanpassingen te kunnen doen aan bestaande reservaties en hun contactpersonen zelf te beheren.  De volledige uitleenprocedure zal kunnen plaatsvinden binnen 1 toepassing en zal van a tot z volledig digitaal zijn”.


 

 

 

 

 

 

 

Evolutie ontleningen

PNG - 38 Kb

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de uitleendienst, Provincie Vlaams Brabant

Tim Jonckers

Uitleendienst, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be