President van Zwitserland bezoekt Leuven op 25 november

Op 24 en 25 november bracht Ignazio Cassis, president van Zwitserland, een staatsbezoek aan ons land. Op vrijdagnamiddag deed hij ook Leuven aan. Er is sterke Zwitserse interesse in de Vlaams-Brabantse topprestaties in de gezondheidssector.

Op vrijdag 25 november bracht de Zwitserse president een bezoek aan Leuven, meer bepaald aan het Begijnhof en Health House, in aanwezigheid van gouverneur Jan Spooren en gedeputeerde Tom Dehaene. ​

"De gezondheidssector is een belangrijke economische activiteit in onze regio en Vlaams-Brabant kent er een aantal wereldspelers in. Dan denken we bijvoorbeeld aan het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB), dat strategisch onderzoek verricht in levenswetenschappen en biotechnologie, de KU Leuven, de meest innovatieve universiteit van Europa, en de VUB, dat innovatie inzet voor een betere wereld, UZ Leuven, imec,top in nano technology en in health, en Brussels Airport, top in health logistiek", zegt gouverneur Jan Spooren.

Gouverneur Spooren heette de Zwitserse president welkom in Vlaams-Brabant
Gouverneur Spooren heette de Zwitserse president welkom in Vlaams-Brabant

"Ook de provincie heeft stevig geïnvesteerd in Health House", zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Slimme regio en internationalisering. "We maken gebruik van Health House in het kader van onze werkzaamheden van de health-cluster van Smart Hub Vlaams-Brabant en van de dienst Europa. De rondleidingen ‘The Hospital of the Future’ en ‘The Future of Health & Care’ zijn echt wel blikopeners voor de ontwikkelingen in deze sector in onze regio".

De Zwitserse president toonde grote interesse in Health House
De Zwitserse president toonde grote interesse in Health House

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philip Dingemans

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be