Poorten en landschap rond kasteel van Neerlinter in ere hersteld

Regionaal Landschap Zuid-Hageland, de provincie Vlaams-Brabant en Monumentenwacht Vlaams-Brabant renoveerden twee historische poorten, een oude hoogstamboomgaard, een poel en haag in de omgeving van het kasteel van Neerlinter. 

De kasteelpoort en de weidepoort vormen een samenhorend koppel van poorten met historische waarden. De poorten zijn omgeven door een landbouwlandschap, met duidelijke erfgoedwaarden. Ten oosten van de kasteelstraat ligt er een unieke hoogstamboomgaard met zo'n 130 hoogstammige fruitbomen. Ten westen van de Kasteelstraat ligt het romantische park van het kasteel van Neerlinter.
Deze erfgoedwaarden werden door de partners, in samenwerking met de eigenaars, gerenoveerd.

Op vrijdag 18 september om 14 uur stellen gedeputeerde Monique Swinnen, Marc Wijnants, burgemeester van Linter en voorzitter Regionaal Landschap Zuid-Hageland, Martine Kinnart, eigenares van De Melkerhei, en Joachim Lambrechts, landschapsanimator bij Regionaal Landschap Zuid-Hageland de resultaten van de renovatie voor.

Adres: Kasteelstraat 12 in Linter

P.S.: Door de coronamaatregelen vragen we dat je tijdens het persmoment een mondmasker draagt en steeds voldoende afstand houdt. Een kort interview met de aanwezigen achteraf is mogelijk met inachtname van de afstandsregels

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant

Monique Swinnen

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Dominique Stels

Dienst erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant

Joachim Lambrechts

Medewerker landschapszorg, Regionaal Landschap Zuid-Hageland

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be