Politierechtbank in Halle wordt zorgcampus


Vlabinvest pakt zorgachterstand aan


Vlabinvest kocht de politierechtbank in Halle om er vanaf 2026 een zorgcampus in onder te brengen.


Vlabinvest onderneemt acties om de historische zorgachterstand in het arrondissement Halle-Vilvoorde weg te werken.

“Zo werden we vorige maand eigenaar van de huidige politierechtbank in Halle om er vanaf 2026 een multifunctionele zorgcampus in onder te brengen. In 2025 starten de renovatiewerken hiertoe”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest.

Op 12 december namen de leden van de Raad van Bestuur van Vlabinvest, de stad Halle en enkele potentiële gebruikers een kijkje in het gebouw waar de zorgcampus onderdak zal vinden.
Op 12 december namen de leden van de Raad van Bestuur van Vlabinvest, de stad Halle en enkele potentiële gebruikers een kijkje in het gebouw waar de zorgcampus onderdak zal vinden.

Na de grondige renovatie zal het gebouw multifunctionele ruimtes aanbieden in een energieneutraal gebouw. Zorgorganisaties uit de jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg, algemeen welzijnswerk en kinderopvang kunnen er dan hun aanbod uitbreiden en optimaliseren. ​
De politierechtbank wordt geherhuisvest op dezelfde site, in het gebouw langs de Auguste Demaeghtlaan.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ellen Apers

Vlabinvest-zorg, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be