Plaatsing fietsbrug op fietssnelweg in Bierbeek

Op 22 november werd de fietsbrug over de Bierbeekstraat, ter hoogte van de Rijsmortelstraat, in Bierbeek geplaatst. De fietsbrug is een belangrijke schakel op de fietssnelweg F24.

Er werden vier zware platen van de brug geplaatst met behulp van een kraan. Dit zijn de platen over de Bierbeekstraat en de overspanning ernaast. De rest van de platen worden geplaatst vanop de Rijsmortelstraat. Na de plaatsing kan de afwerking van de brug beginnen en wordt de fietssnelweg aan beide kanten aangesloten.

De platen van de fietsbrug worden geplaatst in Bierbeek
De platen van de fietsbrug worden geplaatst in Bierbeek

“De fietsbrug is een belangrijke schakel op de fietssnelweg F24. Dankzij deze brug kunnen fietsers de drukke Bierbeekstraat, en dus ook oversteek met slechte zichtbaarheid, ontwijken. In de toekomst kunnen fietsers vlot en veilig tussen Leuven en Vertrijk fietsen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Ook in de andere zones op de F24 gaan de werken vooruit. ​
Op verschillende delen van de fietssnelweg werd de onderlaag in asfalt reeds uitgevoerd en worden de bermen verder afgewerkt. ​
Het verhogen van de persleiding door Aquafin is ook achter de rug. ​
Op andere delen van de fietssnelweg worden verder voorbereidingen getroffen voor asfaltwerken. De onderlaag asfalt zal op de meeste plaatsen nog in 2022 uitgevoerd worden. ​
Het aanbrengen van de toplaag gebeurt bij specifieke weersomstandigheden en is voorzien voor maart 2023. ​
In de zones waar het hoogteverschil tussen fietssnelweg en spoor minder dan 2 meter is, zal er draadafsluiting geplaatst worden.

Toekomstbeeld van de F24
Toekomstbeeld van de F24

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be