Plaatsing bewegwijzering langs VolleGaasroute

Ontspannen doortrappen van Galmaarden naar Brussel en terug


In het hart van het Pajottenland komt een vlotte fietsverbinding die toelaat om snel naar Brussel te pendelen: de VolleGaasfietsroute. Het afgelopen jaar bestudeerde de provincie Vlaams-Brabant, in de schoot van het strategisch project Opgewekt Pajottenland, en samen met de gemeenten Galmaarden, Gooik, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw, de mogelijkheden voor deze nieuwe fietsverbinding. Op 13 juni worden de eerste, tijdelijke bewegwijzeringsbordjes van deze functionele doorfietsroute geïnstalleerd.

De eerste VolleGaasroute-bordjes worden geplaatst
De eerste VolleGaasroute-bordjes worden geplaatst

De VolleGaasroute: van Galmaarden naar Brussel en terug

De leefbaarheid van de woonomgeving wordt mee bepaald door de manier waarop we ons verplaatsen. Daarnaast kan een duurzaam mobiliteitsnetwerk een goede stap zijn naar een modal shift ten voordele van de (elektrische) fiets. De toekomstige VolleGaasroute, de route is nog in opbouw, is een doorfietsroute van hartje Pajottenland naar Brussel en terug, die haar steentje hiertoe kan bijdragen.

De VolleGaasroute doorkruist het Pajottenland, vanaf Galmaarden naar Brussel
De VolleGaasroute doorkruist het Pajottenland, vanaf Galmaarden naar Brussel

“Deze route kadert in het strategisch project Opgewekt Pajottenland dat inzet op hernieuwbare energie en hier ook een besparingsopdracht aan koppelt. De wagen thuislaten en je functioneel verplaatsen met de fiets is hier een mooi voorbeeld van”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

 

Een succesvolle bovenlokale samenwerking

“We willen de gemeenten graag ondersteunen in dit mooie project dat duurzame mobiliteit voor de Pajotse inwoners binnen handbereik brengt. Met de installatie van deze tijdelijke bewegwijzering zetten we de VolleGaasroute letterlijk en figuurlijk op de kaart”, zegt Tom Dehaene, ​ gedeputeerde van mobiliteit.

Met de VolleGaasroute zetten de provincie en de Pajotse gemeenten duurzame mobiliteit letterlijk en figuurlijk op de kaart
Met de VolleGaasroute zetten de provincie en de Pajotse gemeenten duurzame mobiliteit letterlijk en figuurlijk op de kaart

De VolleGaasroute is het resultaat van een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, Klimaatpunt, Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei en de gemeenten Galmaarden, Gooik, Lennik en Sint-Pieters-Leeuw.

“De VolleGaasroute loopt door het volle Pajottenland. Als fietsend pendelen of je verplaatsen langs natuur en groen is een ideale manier om je mentaal en fysiek op te laden”, vult Alwin Loeckx, directeur van Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei, aan. “De pracht van het landschap en de afwisseling onderweg, van bos over akkernatuur naar boomgaarden, zijn dan ook een echte ‘fietscoach’ want de beste motivatie om je gezond en duurzaam te verplaatsen per fiets.”

Op 26 juni kunnen fietsers de VolleGaasroute ontdekken door deze bordjes te volgen
Op 26 juni kunnen fietsers de VolleGaasroute ontdekken door deze bordjes te volgen

Call to action: Fietsen langs de ‘werf’ van de VolleGaasroute

Op zondag 26 juni wordt ‘de werf’ van de doorfietsroute VolleGaasroute voorgesteld. Fietsers kunnen het traject testen en worden uitgenodigd om hun mening over de route te geven.


Meer info: www.vollegaas.be

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Carolien Ruebens

Projectcoördinator Opgewekt Pajottenland, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be