PISO sleept felbegeerde SODA-award in de wacht

De provinciale school PISO Tienen ontvangt de SODA-award. Ze krijgt deze prijs voor haar prestaties op het vlak van  beloning, feedback, evaluatie en contacten tussen de school en de bedrijfswereld.  

Leerlingen die uitblinken in Stiptheid, Orde, Discipline en een professionele Attitude ontvangen op het einde van het schooljaar in PISO Tienen een "SODA-attest".

"Met dit attest maken onze leerlingen meer kans op vakantiejobs, stageplaatsen en events. Zo ontdekken ze het belang van een goede werkethiek en vergroten ze hun zelfvertrouwen", zegt Paulette Wouters, directeur van PISO Tienen.

Vzw SODA+ ondersteunt en coacht scholen op een wetenschappelijk onderbouwde manier om efficiënter te werken aan gedragsverandering. Het SODA-attest is een kwaliteitslabel en daarom stelt de vzw eisen om de kwaliteit van het attest te verzekeren.

Aan de hand van criteria beloont vzw SODA+ jaarlijks de SODA-scholen die uitblinken. Ieder jaar reikt ze voor andere criteria een award uit. 
Dit schooljaar werd er extra gekeken naar de prestaties van elke school op vlak van beloning, feedback, evaluatie en contacten met de bedrijfswereld. 
Een jury beraadde zich de voorbije weken over welke scholen dit jaar een award in de wacht konden slepen.

"Onze provinciale school PISO Tienen sleepte, voor het tweede jaar op rij, de felbegeerde award in de wacht", zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor onderwijs. "Waarden als stiptheid, orde, discipline en een professionele attitude dragen we binnen de provincie hoog in het vaandel. Deze award weerspiegelt de kwaliteit van ons provinciaal onderwijs. We zijn dan ook fier dat het PISO op deze manier beloond wordt voor het harde werk dat ze in het kader van het SODA-project levert".

Ook de onderwijsinspectie2.0. heeft tijdens de doorlichting dit schooljaar het SODA-project  in PISO Tienen bestempeld als een voorbeeld van "good practice".

PISO Tienen blijft dan ook werken aan de verdere uitbouw van haar SODA-project, in nauwe samenwerking met de bedrijfswereld

Bart Nevens

Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Paulette Wouters

Directeur PISO Tienen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be