PISO is Strafste School van Vlaams-Brabant

MNM-jurybezoek en liveshow op 24 oktober

De provinciale school PISO Tienen is door radiozender MNM uitgeroepen tot de Strafste School van Vlaams-Brabant 2022. En de school maakt nog kans om de Strafste School van Vlaanderen te worden. Op maandag 24 oktober vond de feestelijke rondleiding, met jurybezoek en liveshow, in de school plaats.

 

De Strafste School is een wedstrijd voor de meer dan 1.000 middelbare scholen in Vlaanderen en Brussel. Radiozender MNM gaat op zoek naar een wat ‘aparte’ school, waar wordt lesgegeven, gesport, gezongen, gedanst, gewerkt, geoefend en gestudeerd. Maar waar ook verder gegaan wordt dan dat. Er wordt ook gekeken of de school een draaischijf is voor de gemeenschap buiten de schoolmuren.

"We zijn fier dat onze provinciale school alvast de Strafste is van Vlaams-Brabant", zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs. "We duimen uiteraard mee dat ze dit ook mogen worden van Vlaanderen. Dat toont aan dat het personeel en de leerlingen heel wat kwaliteiten hebben die het puur schoolse overstijgen".


Op maandag 24 oktober brachten MNM DJ’s Sander Gillis en Laura Govaerts, samen met hun vaste jury Jaël Ost, bekend van #likeme, en Francisco Schuster, bekend van Tagmag en zelf nog leerkracht biologie en Engels geweest, en leerlingen van de vorige Strafste School, GO! SBSO Zonnebos in Brasschaat, een jurybezoek aan PISO Tienen.
Vanaf 14.30 uur toonden de leerlingen van PISO Tienen tijdens een feestelijke rondleiding aan de MNM-jury wat ze in hun marge hebben. ​
Tussen 16 en 19 uur was er een live radioshow op de speelplaats.Op vrijdag 28 oktober volgt de grote ontknoping en weet PISO Tienen dan of ze de Strafste School van Vlaanderen zijn.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nele Donvil

PISO Tienen

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 
 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be