PISO gaat didactische keuken renoveren

De provincieraad van Vlaams-Brabant keurde de plannen goed voor de volledige renovatie van de didactische keuken van de provinciale school PISO in Tienen. Ze voorziet hiervoor een bedrag van 2.208.602,47 euro. Hiermee onderstreept de school haar ambities voor de succesvolle opleiding 'Restaurant-Keuken'.

 

De bestaande didactische keuken voor de richting ‘Restaurant-Keuken’ van de provinciale school PISO in Tienen is 30 jaar oud.

“Een volledige renovatie is nodig om een antwoord te kunnen bieden aan de pedagogische uitdagingen waar de school voor staat. PISO wil zich sterk profileren in het domein horeca en voeding en heeft dus een gedegen keuken nodig”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde van onderwijs.

PISO Tienen gaat haar didactische keuken renoveren om haar ambities in de richting 'Restaurant-Keuken' waar te maken
PISO Tienen gaat haar didactische keuken renoveren om haar ambities in de richting 'Restaurant-Keuken' waar te maken

"De bestaande keuken, inclusief de toestellen, zal volledig ontmanteld worden. Er komt een nieuwe hygiënische bekleding van de vloeren en wanden. Ook het dak wordt gerenoveerd en geïsoleerd. De keukeninrichting wordt volledig vernieuwd", zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor gebouwen.

“Onze richting ‘Restaurant-Keuken’ kent succes”, zegt vakverantwoordelijke Liesbeth Ketelslegers. “Zo zijn een aantal leerlingen aan de slag mogen gaan op hun stageplaatsen, zoals in restaurant Kleine Kauter in Boutersem of in het Crowne Plaza Brussels Airport". Andere ex-leerlingen hebben hun eigen zaak opgestart, zoals restaurant Louvain d'Anvers in Leuven (samen met zijn ouders), Frituur Meerdaal in Oud-Heverlee, Taverne Time Out en Café De Pomp in Boutersem of Frituur Brasserie Cumptich.

De provincie Vlaams-Brabant voorziet hiervoor een budget van 2.208.602,47 euro. ​
De renovatie is gepland voor het volgend schooljaar.
Tijdens de werken worden de lessen gegeven in tijdelijke keukens in de school en in de omgeving.

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Liesbeth Ketelslegers

Vakverantwoordelijke Restaurant-Keuken, PISO Tienen

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be