People Made Markt pakt uit met ambachtelijke producten

Op 2 maart organiseert People Made haar eerste People Made Markt in Hal 5 in Kessel-Lo. Iedereen kan er terecht om de producten van People Made te kopen en om kennis te maken met het verhaal dat erachter schuilgaat. De producten, van keramiek tot juwelen, worden immers ambachtelijk gemaakt door een 40-tal sociale-economiebedrijven en arbeidszorgateliers in Vlaams-Brabant.


Het People Made netwerk is een samenwerkingsverband van 40 arbeidszorgateliers onder leiding van Oostrem vzw en met steun van provincie Vlaams-Brabant, stad Leuven en het Intergemeentelijk samenwerkingsverband Kortenberg-Kraainem-Wezembeek-Oppem-Zaventem (Welzijnskoepel West-Brabant).

Het geeft werk aan mensen voor wie werken in de reguliere economie niet voor de hand ligt. Het label People Made promoot de producten die deze mensen maken, zoals keramiek, kaarsen, insectenhotels, juwelen, babytextiel en allerlei lekkernijen. ​
De People Made Markt is het eerste in een reeks van initiatieven naar een verdere professionalisering en verzelfstandiging van het label.

“In Vlaams-Brabant willen we graag iedereen naar werk of zinvolle activiteiten toeleiden, op een manier die het best aansluit bij de kwaliteiten en kundigheid van elke persoon. Talentvolle mensen die eerlijk vervaardigde, duurzame en vaak ook circulaire producten creëren, is hier een mooi voorbeeld van.”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

De People Made Markt vindt plaats op woensdag 2 maart tussen 13 en 18 uur in Hal 5, Diestsesteenweg 104 in Kessel-Lo

Meer info: www.peoplemade.be

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sien Raskin

Dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be