ParkenParade laat de mooiste parken en tuinen in de Groene Gordel ontdekken

Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde de 3de editie van de ‘ParkenParade’. Hiermee zet ze het groene karakter van de kastelen, parken en ​ tuinen van de Groene Gordel opnieuw in de schijnwerpers. De feel good-campagne zal dit jaar plaatsvinden van april tot en met juni.

“Wat in 2021 begon als een experiment na de coronaperiode is nu een blijver geworden”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. Het feelgoodconcept “ParkenParade’ komt terug tijdens de start van de paasvakantie en duurt tot het eerste weekend van juli.”

Op 22 maart werd de nieuwe editie van ParkenParade voorgesteld in het Kasteel van Groot-Bijgaarden
Op 22 maart werd de nieuwe editie van ParkenParade voorgesteld in het Kasteel van Groot-Bijgaarden

Kastelen, parken en tuinen van de Groene Gordel in de toeristische schijnwerper

Toerisme Vlaams-Brabant trekt dit jaar opnieuw de kaart van de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. In deze regio rond Brussel nemen zowel toeristische toppers, zoals het kasteel van Groot-Bijgaarden, Felix-art museum, museumtuin van Gaasbeek, Plantentuin van Meise of de rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw deel. Maar ook talrijke ‘verborgen parels’ zoals Art Valley uit Herne en Beeldentuin Tom Frantzen uit Overijse.

“Het aanbod van de ParkenParade ​ is zo groot dat parken- en tuinliefhebbers een nacht langer kunnen blijven in één van de vele B&B’s die de regio rijk is. Zij werkten arrangementen uit die je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant kan ontdekken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Op deze website vinden ze alle informatie over de parken en tuinen en kastelen, de wandelingen en fietstochten en de extra activiteiten.”

De tuin van het Kasteel van Groot-Bijgaarden is een locatie van de ParkenParade
De tuin van het Kasteel van Groot-Bijgaarden is een locatie van de ParkenParade

Toerisme als feel good-concept tijdens de lente

De ‘ParkenParade’ is een feel good-concept dat inspeelt op mentale veerkracht. Door naar buiten te gaan, te genieten van de eerste zonnestralen en tot rust te komen versterkt men zijn innerlijke weerbaarheid. ​
Hiervoor ontwikkelde Toerisme Vlaams-Brabant, samen met de gemeenten en ondernemers uit de regio, een concept waarbij men individueel of in groep het geluk kan beproeven in een groene omgeving.

“We willen met respect voor de omgeving een duurzame beleving aanbieden binnen het sacrale karakter van onze mooie parken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.


Toeristen, ondernemers en inwoners verbinden via kleinschalige activiteiten

Toerisme Vlaams-Brabant heeft voor deze campagne opnieuw een brede samenwerking ontwikkeld met gemeenten, inwoners, plekhouders, ondernemers en mediapartners.

“We geloven dan ook dat lokale en toeristische belangen perfect kunnen samenlopen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Toerisme op een creatieve en duurzame manier ontwikkelen is de toekomst”.

“Ook onze gemeente doet mee”, zegt Harry De Win, schepen voor toerisme van Dilbeek. “We zien in deze campagne kansen om het groene karakter van onze gemeente te benadrukken en organiseren hiervoor talrijke inspirerende activiteiten. ​

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/parkenparade

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Johan Deknopper

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be