“Paard op de baan? Kalm aan!” roept paardenliefhebbers en weggebruikers op om rekening te houden met elkaar

Het paardentoerisme zit in de lift waardoor steeds meer ruiters en menners opduiken in het straatbeeld. Daarom lanceren Toerisme Vlaams-Brabant en PaardenPunt Vlaanderen de sensibiliseringscampagne “Paard op de baan? Kalm aan!”. Met deze campagne willen ze zowel de paardenliefhebbers als de algemene weggebruiker sensibiliseren rond paarden in het verkeer.


In Vlaanderen zijn er al veel uitgestippelde men- en ruiterroutes waardoor de confrontatie met het verkeer grotendeels vermeden kan worden. Maar deze routes moeten vaak gedeeld worden met wandel- en fietstoeristen, wat kan leiden tot drukke situaties. ​

Het doel van deze campagne is dan ook om beide partijen te sensibiliseren. Hoe kan je zelf rekening houden met de andere? Fietsers worden aangespoord om snelheid te minderen, zich hoorbaar te maken en rustig te passeren. De ruiters worden gevraagd om plaats te geven aan fietsers zodat ze kunnen passeren door bijvoorbeeld voor elkaar te gaan rijden.

Op 5 juni stelden gedeputeerde Gunther Coppens en Emely Feys, directeur van PaardenPunt Vlaanderen, de campagne 'Paard op de baan? Kalm aan!' voor.
Op 5 juni stelden gedeputeerde Gunther Coppens en Emely Feys, directeur van PaardenPunt Vlaanderen, de campagne 'Paard op de baan? Kalm aan!' voor.

Voor de campagne werden twee filmpjes gemaakt waarin voormalig wielrenner Eddy Planckaert het goede voorbeeld geeft. Leuk detail daarbij is dat de campagne gefilmd werd met uitsluitend Brabantse trekpaarden.

“Met deze campagne willen we ervoor zorgen dat beide partijen weten hoe ze op een correcte en respectvolle manier elkaar kunnen kruisen in het landschap”, zegt Emely Feys van PaardenPunt Vlaanderen.

“Vlaams-Brabant is dé wandelprovincie en is ook de plek bij uitstek om aan sportief fietsen te doen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Maar we willen ook meer dan ooit de kaart van het paardentoerisme trekken. Om er voor te zorgen dat elke toerist op zijn manier kan genieten, willen we de boodschap “Paard op de baan? Kalm aan!” dus mee verspreiden.”


Meer info
: https://www.paarden.vlaanderen/nl/projecten/paard-op-de-baan-kalm-aan/paard-op-de-baan-kalm-aan-de-campagne

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Emely Feys

Directeur, PaardenPunt Vlaanderen

Pieter Berden

Projecten Brabants Trekpaard, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be