Overnachtingen in Vlaams-Brabant in 2017 in stijgende lijn

Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat in Vlaams-Brabant het aantal overnachtingen in 2017 is toegenomen ten opzichte van 2016. Mee dankzij de inspanningen van Toerisme Vlaams-Brabant heeft de toeristische sector er een goed jaar op zitten. Op vrijdag 20 april werden de toeristische overnachtingscijfers in Vakantiewoning Bogaerde in Bekkevoort voorgesteld.

Toename aantal overnachtingen

Uit de voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat er 2.032.932 overnachtingen werden geregistreerd. Dit is een toename van 10,3% ten opzicht van 2016. Vlaams-Brabant doet het hiermee beter dan het Vlaams gemiddelde (stijging van 5,7%). Hiermee is de terugval van het aantal overnachtingen naar aanleiding van de aanslagen in Brussel en Zaventem volledig weggewerkt.
De stijging van het aantal overnachtingen is er zowel dankzij de zakenreizigers als de toeristen die  komen voor ontspanning.

‘Steeds meer verblijfstoeristen komen naar het Hageland of de Groene Gordel voor de rust en het landschap, om er te wandelen of te fietsen’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.
 

Vooruitzichten zijn goed

Toerisme Vlaams-Brabant deed ook een online bevraging en daaruit blijkt dat 2 op de 3 logiesuitbaters een bezetting hadden die minstens even goed of zelfs beter was dan de paasvakantie van vorig jaar. Diegene die een mindere bezetting hadden wijten dit aan het minder goede weer in de vakantie.

Wat de vooruitzichten betreft voor de komende maanden is 71% optimistisch en verwachten ze een bezetting die minstens even goed of beter is als vorig jaar.
 

Logiesaanbod in stijgende lijn

Sinds 1 april 2017 is het nieuwe logiesdecreet van kracht. Dit decreet zorgde voor een administratieve vereenvoudiging voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten. Elk logies moet voldoen aan enkele basisregels op vlak van kwaliteit en veiligheid en moet worden aangemeld bij Toerisme Vlaanderen.
Tussen 1 april 2017 en 1april 2018 telde Toerisme Vlaanderen 130 nieuwe aanmeldingen uit Vlaams-Brabant. Dit komt overeen met een stijging van 16,4% van het logiesaanbod op een jaar tijd.

‘Zowel in de Groene Gordel, het Hageland als kunststad Leuven is het aanbod gegroeid. Dit brengt het totaal aantal toeristische logies in Vlaams-Brabant op 923’, besluit gedeputeerde Monique Swinnen.

 

Grafieken overnachtingen Vlaams-Brabant

DOCX - 394 Kb

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Baptist Vlaeminck

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Tina Huybrechts

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be