Overheden en bedrijven werken samen aan vernieuwing bedrijvenzone BUDA

Meer dan 100 bedrijven en actoren kwamen op 23 mei in de First Kart-Inn in Machelen samen over de toekomst van de bedrijvenzone BUDA. Tijdens deze lunchmeeting ondertekenden de provincie Vlaams-Brabant, de steden Brussel en Vilvoorde, de gemeente Machelen, Voka, Voka Metropolitan, de Brusselse Havengemeenschap en de POM Vlaams-Brabant de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van deze zone.  

‘Er is een duidelijke nood aan geschikte bedrijventerreinen. Maar sinds de Raad van State het Vlaams Strategisch Gebied Brussel heeft vernietigd, is er geen wettelijk kader meer voor ontwikkelingen. Daarom is een gezamenlijke, op elkaar afgestemde, visie voor de bedrijvenzone Buda nu echt belangrijk’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

In het kader van het territoriaal ontwikkelingsprogramma voor de Noordrand (T.OP Noordrand) kwamen de betrokken partijen en overheden samen om te werken aan een gezamenlijke visie.
Om deze samenwerking vorm te geven, werd een overeenkomst opgemaakt tussen het departement Omgeving Vlaanderen, perspective.Brussels, de openbare Afvalstoffen Maatschappij, de provincie Vlaams-Brabant, de steden Brussel en Vilvoorde en de gemeente Machelen en belangrijke economische partners, zoals POM Vlaams-Brabant, Citydev, Voka Vlaams-Brabant, Voka Metropolitan, Beci en de Brusselse Havengemeenschap.

Ook de bedrijven zelf worden betrokken. Zo vond gisteren een eerste lunchmeeting plaats in het kader van de optimalisatiestudie voor de bedrijvenzone.
Tijdens deze workshops konden de bedrijven hun specifieke noden op tafel leggen en werd er samen gewerkt aan de toekomstige ontwikkeling.

‘Omdat we het belangrijk vinden om een haalbare en gedragen visie te ontwikkelen, vragen we de bedrijven ook in te stappen in een traject van ontwerpend onderzoek op maat van een site of bouwblok. Via deze ‘wervende werven’ worden concrete ideeën uitgetest op het terrein’” besluit gedeputeerde Ann Schevenels.

Nog tot midden juni kunnen de bedrijven uit het gebied zich hiervoor kandidaat stellen.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Els Van Loon

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be