Opwaardering van de bedrijvenzone Gilsonlaan en woonwijk Boomgaardwijk in Drogenbos

De provincie Vlaams-Brabant start een opwaarderingstraject op voor de regionale bedrijvenzone Gilsonlaan en de woonwijk Boomgaardwijk. Het provinciebestuur wil immers dat de bestaande bedrijvenzones optimaal en toekomstgericht kunnen functioneren, legt de gedeputeerde Ann Schevenels uit. Dit wil zeggen dat ze beschikken over een moderne uitrusting en er oplossingen komen voor uitdagingen zoals de verkeersafwikkeling, wateropvang en droogte, ... 

 

De aanleiding van het opwaarderingstraject is de intentie van de gemeente Drogenbos en de intercommunale Farys om de riolering en wegdek van de Paul Gilsonlaan aan te pakken. Het afval- en regenwater wordt nog gemengd opgevangen in de verouderde riolering. Ook het wegdek en de voorzieningen zijn aan een opknapbeurt toe.

Voorafgaand wil de provincie samen met de gemeente een opwaarderingsvisie ontwikkelen voor de bedrijvenzone en woonwijk Boomgaardwijk. “Eerst en vooral is er een globale visie nodig”, stelt gedeputeerde Ann Schevenels: “om zo gedetailleerde uitspraken te kunnen doen over bijvoorbeeld de verkeerscirculatie in de woonwijk Boomgaard, het eventueel open leggen van de Zwarte Beek, de aanleg van een natuurpark in de woonwijk en het verkeersprofiel van de Gilsonlaan.”

De studieopdracht is gegund aan het studieconsortium onder leiding van VECTRIS NV. Het bureau is gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen en leidde reeds een aantal trajecten in goede banen. Het project wordt financieel ondersteund door het Agentschap Ondernemen en Innoveren.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Alexis Calmeyn

burgemeester, gemeente Drogenbos

Marc Vettori

schepen openbare werken en ruimtelijke ordening, gemeente Drogenbos

José Lefever

schepen mobiliteit, milieu en openbare leefomgeving, gemeente Drogenbos

Geert Vercruysse

verkeerskundige / landschapsarchitect, VECTRIS NV

Daan Demey

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be