Opleiding biergids van start

Gidsenplatform Pajottenland & Zennevallei uit de startblokken

Toerisme Vlaams-Brabant en CVO Brussel starten met een opleiding tot biergids. ​ Er is een stijgende vraag bij brouwerijen naar dit soort gidsen. Vanaf 2024 gaat ook het Gidsenplatform Pajottenland & Zennevallei van start. Toerisme Vlaams-Brabant brengt hierbij de gidsen en gidsenverenigingen samen om ontmoeting en kennisuitwisseling te stimuleren.


Grote vraag naar biergidsen

“We kregen van een aantal lambiekproducenten de vraag naar meer gidsen. Samen met het CVO Brussel komen we met ons nieuw initiatief tegemoet aan hun vraag”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Zo start CVO Brussel op 19 februari de opleiding tot biergids.

“Tijdens deze cursus krijgt men op één jaar tijd een vakkundige opleiding tot biergids. Ook lambiek komt aan bod. Zo kan men als biergids er mee voor zorgen dat bezoekers op een aangename en kwaliteitsvolle manier kennis maken met het verhaal achter lambiek”, zegt Katrien Dedobbeleer van CVO Brussel.

Door de grote vraag naar biergidsen starten Toerisme Vlaams-Brabant en CVO Brussel met een opleiding.
Door de grote vraag naar biergidsen starten Toerisme Vlaams-Brabant en CVO Brussel met een opleiding.

Start gidsenplatform in Pajottenland & Zennevallei

Het Gidsenplatform Pajottenland & Zennevallei is een initiatief van Toerisme Vlaams-Brabant in samenwerking met de Streekgidsen Pajottenland en Zennevallei en andere gidseninitiatieven uit de regio. ​
Het heeft als doel om gidsen en gidsenverenigingen te verbinden met elkaar en van elke gids een echte ambassadeur van de regio te maken.

 

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Katrien Dedobbeleer

Campusdirecteur COOVI, CVO Brussel

Johan Deknopper

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be