Opening recreatieseizoen in provinciedomeinen

Op 1 april is het weer zover. Dan start het recreatieseizoen en zetten de vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen in Huizingen, Diest, Kessel-Lo en Zoutleeuw hun deuren open voor het publiek. In elk domein kan het publiek kennismaken met nieuwe attracties.


“Onze domeinen zijn de uithangborden van de provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Nu het warme weer aanbreekt, verwelkomen we iedereen in onze prachtige domeinen om te wandelen, ravotten, sporten, zwemmen en veel meer.

De domeinen open hun deuren vanaf 1 april, hun zwembaden vanaf 1 mei.

 

Hoogteparcours krijgt gezelschap van klimtoren in Halve Maan

Het provinciedomein Halve Maan in Diest opent vanaf 1 mei opnieuw het openluchtzwembad. In het natuureducatieve bezoekerscentrum kan de bezoeker terecht voor lezingen en wandelingen.

"Het ruime openluchtzwembad van de Halve Maan verwelkomt opnieuw gasten voor een dag vol waterpret. Maar er is meer te ontdekken op het domein. Er zijn veel gratis activiteiten om uit te kiezen, waaronder waterfietsen, kajaks, minicars en minigolf. ​ En alsof dat nog niet genoeg is, wordt ons hoogteparcours in juli uitgebreid met een nieuwe klimtoren", zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/halvemaan
www.vlaamsbrabant.be/kalenderhalvemaanKessel-Lo biedt waterpret en sportplezier

In het provinciedomein van Kessel-Lo kunnen kinderen vanaf 1 mei opnieuw pret beleven in het ploeterbad. Ook de andere attracties, zoals de avontuurlijke speeltuinen, minigolf, het verkeerspark, de trapbootjes en roeiboten/waterfietsen, gaan open.

Het domein verving de versleten waterfietsen door 10 nieuwe. Ook nieuw in het domein zijn de communicatieborden in de Kleine en de Grote Speeltuin. Op zo’n bord staan verschillende iconen, zodat kinderen die om één of andere reden niet zo goed kunnen communiceren, zich makkelijker kunnen uitdrukken.
De laatste hand wordt gelegd aan een nieuwe fietsverbinding, die het bestaande fietspad Eén Meilaan-Domeinstraat verbindt met de Vijverlaan.

“Het Provinciedomein Kessel-Lo is een topattractie vlak bij Leuven. Een groene long voor wandelaars, lopers en vele andere sportievelingen. Onze kleine en grote speeltuin zorgen voor uren speelplezier. Ook dit jaar maken we opnieuw werk van de succesvolle wandel- en aperitiefconcerten”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Gedeputeerde Ann Schevenels en domeinbeheerder Oswald Debelder fietsten de nieuwe pedalo's in.
Gedeputeerde Ann Schevenels en domeinbeheerder Oswald Debelder fietsten de nieuwe pedalo's in.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/kessello
www.vlaamsbrabant.be/kalenderkessello

 

Nieuwe toestellen verhogen speelplezier in Het Vinne

Het Vinne blijft in het nieuwe seizoen inzetten op natuurbeleving op maat van gezinnen via een natuurfotowedstrijd en tal van andere activiteiten. Voor de hoeve komen er nieuwe toestellen in de speeltuin, goed zichtbaar vanaf het terras van de bistro.

“Het Vinne is de ideale uitvalsbasis om het Hageland en de Getevallei te ontdekken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/hetvinne
www.vlaamsbrabant.be/vinnekalender


Rotstuin blijft trekpleister

In het provinciedomein van Huizingen kunnen jong en oud zich opnieuw uitleven met een potje minigolf, een boottochtje op de idyllische roeivijver en een ritje met de trein. Voor de kleinste bezoekertjes staan ook de mini-cars klaar voor vertrek. ​
De evenementenkalender in het domein staat ook dit seizoen vol activiteiten, zowel gekende als nieuwe. ​
En wie van meer rust houdt, kan wandelen op de vele paden door het bos, of één van de verschillende uitgestippelde wandelroutes kiezen. ​
In het dierenpark vindt elke dierenliefhebber zijn gading en aan de recent gerestaureerde historische duiventil kunnen bezoekers binnenkort Belgische Tuimelaars zien.

“De rotstuin blijft een absolute troef in het Provinciedomein Huizingen. De bloemenpracht is een hele lente en zomer lang een lust voor het oog. Onze twee grote speeltuinen beloven uren speelplezier voor onze jonge bezoekers”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

 

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/huizingen
www.vlaamsbrabant.be/kalenderhuizingen

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Philippe Van Diest

Domeinbeheerder Halve Maan in Diest, Provincie Vlaams-Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant

Liesbet Cox

Domeinbeheerder Het Vinne

Veronique Guillaume

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be