Opening ontmoetingscentrum Den Berg Kortenaken

De zaal Den Berg in Kortenaken werd opgefrist en is nu een multifunctioneel ontmoetingscentrum voor de inwoners en verschillende verenigingen van de gemeente. Donderdagavond 15 februari wordt deze vernieuwde ruimte officieel in gebruik genomen.

Het gebouw werd volledig opgefrist met een nieuwe laag verf. Verder werd het aan de hedendaagse noden aangepast door de modernisering van de verwarmingsinstallatie en de keuken. ‘Deze vernieuwde ruimte zal het bloeiend sociaal leven in Kortenaken nieuwe ontmoetingskansen bieden. Zowel verenigingen als inwoners, jong en oud, zullen hiervan genieten’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa. ‘Dit project valt onder het thema Leefbare dorpen, één van de pijlers van het plattelandsbeleid in het Hageland’.

Dit initiatief werd als plattelandsproject door de gemeente Kortenaken ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland en kreeg hiervoor 30.000 euro subsidies.


 

Monique Swinnen

Gedeputeerde , Kabinet Swinnen,Provincie Vlaams Brabant

Pierre-Bernard Van Acker

Coördinator Hageland+, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be