Opening ontmoetingscentrum Den Berg Kortenaken

Maandag 12 februari 2018 — De zaal Den Berg in Kortenaken werd opgefrist en is nu een multifunctioneel ontmoetingscentrum voor de inwoners en verschillende verenigingen van de gemeente. Donderdagavond 15 februari wordt deze vernieuwde ruimte officieel in gebruik genomen.

Het gebouw werd volledig opgefrist met een nieuwe laag verf. Verder werd het aan de hedendaagse noden aangepast door de modernisering van de verwarmingsinstallatie en de keuken. ‘Deze vernieuwde ruimte zal het bloeiend sociaal leven in Kortenaken nieuwe ontmoetingskansen bieden. Zowel verenigingen als inwoners, jong en oud, zullen hiervan genieten’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor plattelandsbeleid en Europa. ‘Dit project valt onder het thema Leefbare dorpen, één van de pijlers van het plattelandsbeleid in het Hageland’.

Dit initiatief werd als plattelandsproject door de gemeente Kortenaken ingediend bij het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER in het Hageland en kreeg hiervoor 30.000 euro subsidies.


 

Monique Swinnen Gedeputeerde at Kabinet Swinnen,Provincie Vlaams Brabant
Pierre-Bernard Van Acker Coördinator Hageland+ at Provincie Vlaams Brabant