Opening nieuw fietspad in Provinciedomein Kessel-Lo

Op 27 mei werd het nieuwe fietspad in Provinciedomein Kessel-Lo officieel geopend. Het nieuwe fietspad sluit aan op het recreatief knooppuntennetwerk en op de toekomstige fietssnelweg F25 tussen Leuven en Aarschot. In het domein zorgt het voor een vlottere doorstroming van fietsers en gescheiden fiets- en wandelverkeer.

 

In het noorden van het provinciedomein sluit het nieuwe fietspad aan op de bestaande fietsverbinding tussen de Eénmeilaan en parking 4 aan de Domeinstraat. Het fietspad loopt verder ten oosten van de vijver en ten zuiden van de rolschaatspiste. Vanaf de rolschaatspiste loopt het fietspad door tot aan de Vijverlaan. Op het fietspad is ook verlichting aangebracht, geplaatst in opdracht van de stad Leuven.

Het traject van het nieuwe fietspad in het Provinciedomein Kessel-Lo.
Het traject van het nieuwe fietspad in het Provinciedomein Kessel-Lo.

“Het nieuw aangelegde fietspad vergroot de toegankelijkheid van ons provinciedomein door naadloos aan te sluiten op bestaande fietsroutes binnen het domein”, zegt An Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ​

Het nieuwe fietspad van 3 meter breed is aangelegd in asfalt en goed voor zo’n 470 meter veilig fietsplezier door het provinciedomein. De nieuwe fietsverbinding zorgt voor gescheiden fiets- en wandelverkeer, waardoor de vlotte doorstroming van fietsers wordt gewaarborgd. ​

“Het fietspad sluit aan op het recreatief knooppuntennetwerk. Zo kunnen fietsers een bezoek aan het provinciedomein gemakkelijk combineren met hun fietstocht in het weekend”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Daarnaast sluit het fietspad ook aan op de toekomstige fietssnelweg F25 tussen Leuven en Aarschot, waardoor het in de toekomst ook een praktische verbinding wordt voor bewoners van Kessel-Lo.” ​

Op 27 mei fietsten gedeputeerde Tom Dehaene en Ann Schevenels het nieuwe fietspad doorheen het Provinciedomein Kessel-Lo officieel in.
Op 27 mei fietsten gedeputeerde Tom Dehaene en Ann Schevenels het nieuwe fietspad doorheen het Provinciedomein Kessel-Lo officieel in.

De provincie Vlaams-Brabant was bouwheer van dit project. De kostprijs bedroeg zo’n 250.000 euro.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be