Opening fietssnelweg F203 aan Tramlaan in Zaventem

Op 31 mei werd de fietssnelweg F203 langs de Tramlaan in Zaventem officieel geopend. Tussen de L. Nantierlaan en de Molenstraat ligt er nu een hoogwaardige fietssnelweg. En ook de verlichting en belijning werden aangebracht.

In april 2023 startten de werken op de F203, de fietssnelweg tussen Leuven en Brussel. ​

"Er werd gewerkt tussen de L. Nantierlaan en de Molenstraat. Hier ligt nu een hoogwaardige fietssnelweg van 4 meter breed in asfalt over een lengte van 1,8 kilometer", zegt Bart Dewandeleer, schepen van Zaventem.

Het stuk fietssnelweg langs de Tramlaan is volledig verlicht.

“Er werd de voorbije jaren al hard gewerkt aan de F203. De fietssnelweg langs de Tramlaan in Zaventem zorgt voor een veilige en vlotte verbinding voor de lokale bewoners, maar ook voor fietsers uit Zaventem richting Brussel”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

Op 31 mei werd de fietssnelweg F 203 aan de Tramlaan in Zaventem officieel ingefietst.
Op 31 mei werd de fietssnelweg F 203 aan de Tramlaan in Zaventem officieel ingefietst.

De aanleg van de fietssnelweg F203 langs de Tramlaan werd gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en voor de helft door de Vlaamse overheid via het fietsfonds. In totaal kostte het project 3 miljoen euro. ​
De aanleg van de fietssnelweg werd gerealiseerd door de provincie Vlaams-Brabant in samenwerking met de gemeente Zaventem.

De verdere aansluiting van de F203 wordt opgenomen door De Werkvennootschap. De Molenstraat richting Kraainem wordt omgevormd naar een fietsstraat. ​
Richting Leuven is De Werkvennootschap sinds begin 2024 bezig aan de aanleg van de fietssnelweg. De fietssnelweg F203 maakt in Bertem verbinding met de toekomstige F29 naar Leuven.

"De opening van de fietssnelweg F203 langs de Tramlaan in Zaventem markeert een belangrijke stap in ons streven naar een veiliger en duurzamer mobiliteitsnetwerk. Deze hoogwaardige fietssnelweg biedt niet alleen een snelle en veilige route voor fietsers tussen Leuven en Brussel, maar versterkt ook de lokale fietsinfrastructuur. Investeren in fietssnelwegen is investeren in de toekomst van ons mobiliteitsbeleid, waar de fiets een centrale rol speelt," zegt de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

De eerste gebruikers van de fietssnelweg kregen van de provincie Vlaams-Brabant een koffiekoek.
De eerste gebruikers van de fietssnelweg kregen van de provincie Vlaams-Brabant een koffiekoek.

10 jaar fietssnelwegen

De fietssnelwegen zijn jarig in 2024. Al 10 jaar werken de vijf Vlaamse provincies, samen met verschillende partners, om 130 fietssnelwegen in Vlaanderen aan te leggen. Zo fiets de gebruiker vlot, veilig en comfortabel tussen steden en gemeenten.

Ondertussen zijn reeds 2.037 van de 2.800 te realiseren kilometers aangelegd.

“We blijven ook de volgende jaren inzetten op vlotte verbindingen, veilige kruispunten en duidelijke bewegwijzering”, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

Meer info: https://fietssnelwegen.be

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Bart Dewandeleer

Schepen, Gemeente Zaventem

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be