Op ontdekking in de Druivenstreek

Druiventro(t)s van start met eerste knip tafeldruiven.

Het seizoen van de tafeldruif loopt van augustus tot oktober. Daarom lanceren Toerisme Vlaams-Brabant en de gemeenten Tervuren, Hoeilaart, Bertem, Huldenberg en Overijse de toeristische campagne ‘Druiventro(t)s’.

 

“Tijdens Druiventro(t)s staat beleving bij de serristen centraal”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Er is niets heerlijker dan het authentieke persoonlijke contact en het proeven van tafeldruiven bij onze gastvrije serristen. Bovendien is de tafeldruif een gezond product dat heel veel mensen kan aanspreken.”

De toeristische diensten van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren zijn klaar om de bezoekers in de Druivenstreek te ontvangen. Met de hulp van flyers met een overzicht van de serristen, wandelbrochures en fietsfiches van de drie Druivenroutes: Royal-, Muscat- en Voervalleiroute, wordt een bezoek een beleving.

Fietsers ontvangen bij de toeristische diensten en de logies fietshangers. Deze leiden hen over de drie thematische fietsrouten en bieden ook de mogelijkheid om een eigen route uit te stippelen.

Deelnemers aan Druiventro(t)s maken kans op één van de twintig manden streekproducten of het Glamping-‘Druiventrots’ verwenarrangement. ​

“We investeren in wegwijzers die de deelnemers vanop het fietsroutenetwerk naar de serristen moeten leiden. Want de serristen zijn niet meer of niet minder dan de ambassadeurs van de streek”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

“We hopen met ‘Druiventro(t)s’ de nodige impulsen te geven aan de lokale economie. Samen met Toerisme Vlaams-Brabant werkten we nauw samen met logiesuitbaters, fietscafés, serristen en verkooppunten van streekproducten. We zijn dan ook blij om aan Loïc Van Impe, TV-kok, de eerste tafeldruiven van het seizoen te mogen overhandigen”, besluit Sofie Lombaert, schepen voor toerisme van de gemeente Tervuren.

De eerste tafeldruiven werden geknipt en overhandigd aan Loïc Van Impe
De eerste tafeldruiven werden geknipt en overhandigd aan Loïc Van Impe

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sofie Lombaert

Schepen, Gemeente Tervuren

Koen Craenen

Regiocoördinator Groene Gordel, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be