Op 1 september schitterend aan de start dank zij de zomerscholen

Afsluiting werking zomerscholen

In de provincie Vlaams-Brabant werden meer dan 20 zomerscholen georganiseerd. Kinderen kregen de kans om, door de corona-crisis opgelopen leerachterstand weg te werken. De provincie ondersteunde deze organisaties tezamen met Schoolmakers bij de opzet, aanvraag en verrijking van hun activiteiten via www.schitterendaandestart.be. Vandaag werd de werking van de zomerscholen afgesloten.

De voorbije weken kregen leerlingen de kans om op een speelse maar didactisch onderbouwde manier hun kennis van vooral de vakken Nederlands en wiskunde op peil te houden. Vandaag kregen de leerlingen een getuigschift.

Gedeputeerde Bart Nevens

We zorgden er voor dat kinderen, die moeilijkheden hadden om alle schoolse vaardigheden en kennis te verzamelen dit schooljaar,  zonder achterstand aan de start van het nieuwe schooljaar verschijnen. We willen dat iedereen mee is, zonder dat we de lat verlagen.”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde bevoegd voor onderwijs. “We evalueren de werking van de zomerscholen. Zo kunnen we de ervaringen van leerlingen, vrijwilligers en lesgevers ook in de toekomst verder benutten. Zo helpen we mee om de onderwijsmotor draaiende te houden.


 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ken Brees

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be