Ontdek de lente in de parken en tuinen van Groene Gordel

‘ParkenParade’ 2024 zorgt voor heerlijke voorjaarsmomenten


Toerisme Vlaams-Brabant lanceerde de 4
de editie van de ‘ParkenParade’. Hiermee zet ze het groene en fleurrijke karakter van de kastelen, parken en ​ tuinen van de Groene Gordel opnieuw in de schijnwerpers. Deze voorjaarscampagne vindt dit jaar plaats van april tot en met juni en is de start van het nieuwe toeristische seizoen.


“In het voorjaar zetten we graag de kleurrijkste regio van het land in de schijnwerpers”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. “Het lenteconcept ‘ParkenParade’ komt terug tijdens de start van de paasvakantie en duurt tot het eerste weekend van juli. Met dit concept werken we samen met de lokale ondernemers, vrijwilligers en inwoners om dit sterke toeristische verhaal verder uit te dragen.”

Op 27 maart lanceerde gedeputeerde Gunther Coppens de ParkenParade-campagne.
Op 27 maart lanceerde gedeputeerde Gunther Coppens de ParkenParade-campagne.


Kastelen, parken en tuinen van de Groene Gordel zijn een must see in Vlaanderen

Toerisme Vlaams-Brabant trekt dit jaar opnieuw de kaart van de kastelen, parken en tuinen in de Groene Gordel. In deze groene regio rond Brussel nemen zowel toeristische toppers, zoals het kasteel van Groot-Bijgaarden, Museumtuin van Gaasbeek, Plantentuin van Meise, de rozentuin Coloma en kasteeldomein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw deel, alsook talrijke ‘verborgen parels’.

Het domein Groenenberg is één van de locaties van ParkenParade.
Het domein Groenenberg is één van de locaties van ParkenParade.

“We merken dat het grote aanbod van de ParkenParade een stimulans betekende voor de parken- en tuinliefhebbers die ook een nachtje langer bleven in één van de vele B&B’s die de regio rijk is. Het tuintoerisme zit in de lift en we willen in 2024 de regio op de kaart zetten als de must see betreffende parken en tuinen”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “


Toerisme als feel good concept tijdens de lente

De ‘ParkenParade’ is een feel good lenteconcept dat inspeelt op de mentale veerkracht. Door naar buiten te gaan, te genieten van de eerste zonnestralen en tot rust te komen versterk je je innerlijke weerbaarheid.

“We willen met respect voor de omgeving een duurzame beleving aanbieden binnen het sacrale karakter van onze mooie parken”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.


Toeristen, ondernemers en inwoners verbinden via kleinschalige activiteiten

Toerisme Vlaams-Brabant heeft voor deze campagne opnieuw een brede samenwerking ontwikkeld met gemeenten, inwoners, plekhouders, ondernemers en mediapartners.

“We geloven dan ook dat lokale en toeristische belangen perfect kunnen samenlopen”, besluit gedeputeerde Gunther Coppens. “Toerisme op een creatieve en duurzame manier ontwikkelen is de toekomst”.

“Ook onze gemeente doet mee”, zegt Marleen De Kegel, schepen voor toerisme van Sint-Pieters-Leeuw. “We zien in deze campagne kansen om het groene en kleurrijke karakter van onze gemeente te benadrukken en organiseren hiervoor talrijke inspirerende activiteiten”.


Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/parkenparade

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Sara Palmaers

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be