Ontdek de korte keten met Luc Appermont en Bart Kaëll

Week van de Korte Keten van 15 tot 23 mei

Van 15 tot 23 mei vindt de Week van de Korte Keten plaats. Luc Appermont en Bart Kaëll doen dit jaar mee en laten de Vlaams-Brabanders appels of het vlees van de boer-om-de-hoek ontdekken. De provincie Vlaams-Brabant organiseert een Korte Keten Kop-verkiezing om deze plaatselijke producten in de schijnwerpers te plaatsen.

“Als corona al voor één positieve tendens heeft gezorgd, is het wel dat we opnieuw onze streek en onze lokale producten leren kennen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “De hunker naar korte keten leeft al langer en past binnen de tijdsgeest. Door corona kwam alles in een stroomversnelling terecht. Toch loopt dit niet allemaal vanzelf. Daarom is het belangrijk dat we de korte keten in onze provincie een gezicht geven. Dat is het opzet van de Korte Keten Kop-verkiezing”.

Op 10 mei openden minister Crevits en gedeputeerde Dehaene de Week van de Korte Keten op het landbouwbedrijf Van Haesendonck in Weerde (Zemst)
Op 10 mei openden minister Crevits en gedeputeerde Dehaene de Week van de Korte Keten op het landbouwbedrijf Van Haesendonck in Weerde (Zemst)

Kies zelf je favoriete Korte Keten-producent

Met deze verkiezing wil de provincie hoeve- en streekproducenten of organisaties, die zich elke dag inzetten voor de korte keten, een duwtje in de rug geven en hun bekendheid verhogen.

In totaal schreven een 20-tal producenten zich in. ​
Een jury koos vijf laureaten:

  • Fruitbedrijf Billens-Van Laer, Meintjesstraat 5 in Gooik
  • Puur Framboos, Wittebos 12 A in Kersbeek-Miskom (Kortenaken)
  • Van Het Lindeveld, Lindestraat 11 in Linter
  • Hof Te Berchemveld, Brabantsebaan 375 A in Sint-Laureins-Berchem (Sint-Pieters-Leeuw)
  • De Kleur Van Hier En Nu, Oosthoekstraat in Sint-Martens-Bodegem (Dilbeek)


Het publiek bepaalt uiteindelijk de winnaar. Via www.zomerinvlaamsbrabant.be kan men stemmen op zijn/haar favoriet. In augustus is de winnaar bekend.

“Op de website vindt men ook tips en inspiratie om er een gezellig uitje in de provincie van te maken. En wie weet ontdekt men wel een lekker korte keten-adresje”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Win hoeve-ijsje via Krant van Korte Keten

“Wij kiezen voor de pure, authentieke smaak”, zeggen Luc Appermont en Bart Kaëll, die zich in de Krant van de Korte Keten outen als liefhebbers van lokaal voedsel.

Foto: Luc Appermont en Bart Kaëll zijn fan van de korte keten
Foto: Luc Appermont en Bart Kaëll zijn fan van de korte keten

Die krant kan men de hele zomer in toeristische diensten en op activiteiten ontdekken. In de krant staan ook spelletjes voor kinderen en men kan een waardebon van Tour de Crème, het netwerk van Vlaams-Brabantse aanbieders van hoeve-ijs, winnen.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be