Ons Tehuis Brabant doet mee met De Fietstest

De medewerkers van Ons Tehuis Brabant vzw in Kampenhout)gaan in april vaker met de fiets naar het werk. Ze doen mee aan De Fietstest, een campagne van de provincie Vlaams-Brabant.

“Met De Fietstest willen we werknemers overtuigen om hun wagen thuis te laten en met de fiets te gaan werken”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Via deze campagne willen we mee de ​ verkeersproblematiek, en dan vooral de files, in Vlaams-Brabant een halt toe roepen”.

Maar liefst 34 personeelsleden van de voorziening voor volwassenen met een mentale handicap schreven zich in voor de Fietstest. ​
Wie deelneemt, engageert zich om minstens de helft van de woon-werkritten met de fiets af te leggen. De provincie Vlaams-Brabant stelt daarvoor e-bikes, e-bakfietsen en speed pedelecs ter beschikking.

De medewerkers en cliënten van de zorgvoorziening hebben er zacht gezegd een 'uitdagend' jaar op zitten. ​
Als collectieve woonomgeving liet de coronacrisis en alle maatregelen zich hard voelen. Een belangrijke les uit dat voorbije corona-jaar is dan ook de noodzaak om als werkgever extra aandacht te besteden aan welzijn op het werk. Geen beter moment dus om het fietsen te promoten als woon-werk verplaatsing. De oproep was een groot succes bij personeel.

Werknemers schreven zich in om diverse redenen: voor wie al van wat verder komt, is het interessant om te bekijken of zo een speed pedelec de auto kan vervangen. Anderen overwegen om een elektrische fiets te kopen en vinden dit een goede kans om die fiets uit te proberen. Nog iemand woont in de stad en wil testen of het lukt om van daar met de bakfiets naar het werk komen.

Daarnaast nodigt de eerste lente uit om wat meer te bewegen. Door mee te doen aan de fietstest, kunnen collega’s dit ook samen doen en niet alleen. Dat collega’s elkaar aanmoedigen om mee te fietsen, helpt om de eerste stap te zetten naar een gezonder woon-werkverkeer.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Fagard

Fietsmanager luchthaven

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

  

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be