Ondernemers die gsm’s recycleren winnen ideeënwedstrijd Vlaams-Brabant

De provincie Vlaams-Brabant en Bizidee organiseerden een inspiratie-event voor startende ondernemers. Deelnemers konden er hun ondernemersideeën voorstellen aan een vakjury. Het beste idee werd beloond met een prijzenpakket van 4.000 euro en een coaching van gastspreker Jeroen De Wit. Winnaar Recy-Call zet in op de circulaire economie via recyclage van oude gsm’s.

Laura Morel en Domien Declercq  kwamen op dit idee in Shanghai, tijdens onderzoek voor hun thesis in het kader van circulaire economie.
'Waar Bebat batterijen een tweede leven geeft, wil Recy-Call dit voor gsm’s organiseren', zegt Domien Declercq.
In België worden er 4 miljoen gsm’s per jaar verkocht. De oude gsm’s die ze vervangen wil Recy-Call ophalen bij scholen en bedrijven en ze verwerken tot grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden.

Recy-Call nam het op tegen vier andere ondernemersideeën. NooitVergeten.be richt zich tot een niche in de uitvaart gespecialiseerd in perinatale sterftes, @Weekend wil onvergetelijke weekends organiseren, immoFILTER wil huizenkopers laten vergezellen door architecten en Greenkit levert gratis duurzame babyproducten.
"Het waren allemaal zeer sterke ideeën. De jury had het niet makkelijk maar was onder de indruk van de testcase die Recy-Call kon voorleggen', zegt juryvoorzitter Bart Walterus (KPMG)

Bizidee beloont jaarlijks de beste businessplannen via dé ondernemingsplanwedstrijd. In elke provincie organiseert de organisatie een Nacht van de Inspiratie om mensen met goede ideeën aan te zetten tot het maken van een ondernemingsplan. Dit verhoogt de slaagkansen van de starters aanzienlijk.
'Succesvolle ondernemers komen niet met een dienst of product maar met een sterk plan', beaamt Philip Peeters, directeur Bizidee. 'Het helpt hen om hun idee een realty check te geven en zo investeerders of klanten aan te trekken'.

De provincie Vlaams-Brabant is zeer tevreden met de samenwerking.
'Bizdee is één van de initiatieven waarmee we graag onze krachten bundelen', aldus Marc Florquin, gedeputeerde economie. 'Door het delen van kennis en het bieden van inspiratie, verhogen we het succesvol en innovatief ondernemen in onze regio'.

Marc Florquin

Gedeputeerde voor economie, Provincie Vlaams Brabant

Roel Casteels

Dienst economie, Provincie Vlaams Brabant

Philip Peeters

Directeur, Bizidee

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be